Guvernul intenționează realizarea unui pasaj rutier peste calea ferată București-Constanța, în zona Drajna

Guvernul intenționează realizarea unui pasaj rutier peste calea ferată București-Constanța, în zona Drajna
scris 29 mai 2020

Guvernul intenționează realizarea unui pasaj rutier peste calea ferată București-Constanța, în zona Drajna, pentru eliminarea blocajelor din zona respectivă, în cadrul ședinței Executivului de joi seara urmând să fie aprobați indicatorii tehnico-economici pentru acest proiect.

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a anunțat, joi seară, la începutul ședinței de Guvern, că dorește introducerea pe ordinea de zi a unui proiect privind realizarea unui pasaj în zona Drajna din județul Călărași, scrie News.ro.

ULTIMA ORĂ După ce a amenințat să ”închidă” rețele de socializare, Trump a semnat ordinul executiv care vizează companiiile de social media, Twitter și Facebook CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ După ce a amenințat să ”închidă” rețele de socializare, Trump a semnat ordinul executiv care vizează companiiile de social media, Twitter și Facebook

“Vă rog să aprobați suplimentarea ordinii de zi cu un proiect de hotărâre de Guvern pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenți obiectivului de investiții Pasaj denivelat superior pe DN21 km105, județul Călărași. Vorbim de celebrul pasaj Drajna”, a declarat ministrul Transporturilor.

El a menționat că astfel se face un pas important în eliminarea blocajelor rutiere din zona respectivă.

“După ani de așteptări astăzi facem un pas important înainte în eliminarea blocajelor înregistrate într-unul din cele mai aglomerate noduri rutiere din România.  Noi vom amenaja un pasaj rutier de-a lungul DN21 peste calea ferată București - Constanța și peste intersecția DN3A. În fundamentarea necesității implementării acestui obiectiv, am ținut cont de media zilnică anuală înregistrată în prezent, respectiv 11.300 de vehicule pe zi, cu mențiunea că în desfășurarea traficului configurația actuală a infrastructurii se înregistrează un timp de așteptare de 30-45-60 de minute mai cu seamă în sezonul estival.”, a explicat Lucian Bode.

Premierul Ludovic Orban a spus că este veste bună și că ultima dată a stat o oră și jumătate la bariera de la Drajna.

viewscnt
Afla mai multe despre
pasaj
drajna
cale ferata