Inspecțiile vizând avioanele Boeing 737 MAX 9 se înmulțesc după desprinderea unui hublou în timpul zborului

Inspecțiile vizând avioanele Boeing 737 MAX 9 se înmulțesc după desprinderea unui hublou în timpul zborului
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 ian 2024

Deciziile de efectuare de inspecții la avioanele Boeing 737 MAX 9 au devenit un fenomen mondial, la două zile după un incident survenit la un avion de acest tip aparținând companiei americane Alaska Airlines, care a fost nevoit să aterizeze de urgență după ce o parte a fuzelajului pe care se afla un hublou s-a desprins după decolare, informează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Urmând exemplul companiilor americane, precum United Airlines, și alte companii precum Turkish Airlines, Aeromexico sau Copa Airlines au decis să rețină la sol acest tip de avioane pentru a le inspecta, după o directivă a Administrația Federală a Aviației (FAA) din SUA, scrie Agerpres.

Stellantis a produs în Italia mult mai puține mașini electrice decât planificase pentru 2023, cumpărătorii așteptând stimulentele guvernamentale CITEȘTE ȘI Stellantis a produs în Italia mult mai puține mașini electrice decât planificase pentru 2023, cumpărătorii așteptând stimulentele guvernamentale

Potrivit cifrelor comunicate de Boeing, un număr de aproximativ 218 exemplare din avionul 737 MAX 9 au fost livrate clienților până la această dată.

FAA a ordonat sâmbătă "inspectarea imediată a anumitor avioane Boeing 737 MAX 9" înaintea unui nou zbor, precizând că aproximativ 171 de aparate sunt vizate de această măsură la nivel mondial. Durata unei operațiuni este estimată undeva între patru și opt ore pentru fiecare avion.

"Suntem de acord cu FAA și susținem decizia sa de a cere o inspecție imediată a avioanelor Boeing 737 MAX 9 având aceiași configurație cu aparatul încriminat", a reacționat și Boeing într-un comunicat de presă.

Acest incident vine după o serie de probleme tehnice și două prăbușiri în ultimii ani pentru avioanele de tip 737 MAX. Cele două accidente, care au provocat 346 de morți în lunile octombrie 2018 și martie 2019, au dus la menținerea la sol a tuturor avioanelor 737 MAX timp de 20 de luni, fiind necesare unele modificări la sistemul de control al zborului.

La finele lunii decembrie, Boeing anunța că a livrat în total peste 1.370 de exemplare de avioane din familia 737 MAX iar carnetul de comenzi pentru aceste avioane se ridică la peste 4.000 de unități.

Tot la finele anului trecut, directorul general demisionar de la Tarom, Bogdan Popescu le-a transmis angajaților companiei că TAROM a concluzionat negocierile pentru achiziționarea a două aeronave noi Boeing 737 Max.

viewscnt
Afla mai multe despre
boeing 737 max 9
avion