VinFast se extinde în India, a treia piață auto mondială

VinFast se extinde în India, a treia piață auto mondială
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 ian 2024

VinFast a semnat un acord privind înființarea primei sale uzine în India, în condițiile în care producătorul vietnamez de vehicule electrice (EV), caută să se extindă pe cea de-a treia piață auto mondială, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

VinFast și autoritățile din statul Tamil Nadu au anunțat, într-un comunicat comun, că vor colabora în cadrul unei investiții de până la două miliarde de dolari, din care 500 milioane de dolari urmând să fie alocați în primii cinci ani, scrie Agerpres.

Trenurile de călători, înlocuite cu autocare pe toată zona cuprinsă între Cluj-Napoca și Oradea, din 8 ianuarie CITEȘTE ȘI Trenurile de călători, înlocuite cu autocare pe toată zona cuprinsă între Cluj-Napoca și Oradea, din 8 ianuarie

Lucrările de construcții la fabrica EV și uzina de baterii pentru vehicule electrice ar urma să înceapă anul acesta și să genereze pe plan local 3.000 - 3.500 locuri de muncă.

Înființat în 2017 și producând EV din 2021, VinFast a prezentat diverse planuri de extindere în străinătate. Compania s-a listat la Bursa de la New York în august și după o lună și-a anunțat planurile de extindere în India.

Chennai, capitala statului Tamil Nadu, este supranumit "Detroit din Asia", fiind prezenți aici importanți producători auto.

Uzina VinFast din Tamil Nadu va avea o capacitate anuală de până la 150.000 vehicule electrice premium, față de 250.000 la principala sa unitate din Vietnam.

Modelele electrice au reprezentat anul trecut doar aproximativ 2% din vânzările de pe piața auto indiană, dar autoritățile vor să ajungă la un procent de 30% până în 2030 și lucrează la o schemă pentru atragerea producătorilor de vehicule electrice.

viewscnt
Afla mai multe despre
vinfast
masini
india