Japonezii de la SEWS mută producția din Slovacia în România

Japonezii de la SEWS mută producția din Slovacia în România
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 sep 2015

Furnizorul japonez de componente pentru industria auto Sumitomo Electric Wiring System (SEWS) a încetat producția la uzina de la Topolcany, Slovacia, la finele lunii iulie pentru a se muta în România.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Mutarea în România este motivată de costurile mai mici, a anunțat directorul SEWS Slovakia, Mike Lawson, referindu-se la eforturile companiei de a ține costurile sub control și a rămâne astfel competitivă. Până la finele lunii iulie cea mai mare parte a celor 461 de angajați și-au pierdut locurile de muncă.

În pofida deciziei de a muta producția în România, compania a hotărât să cumpere terenul de sub uzina sa de la Topolcany. "Acest lucru este prevăzut în contractul din 1997 care a aprobat închirierea terenului public și vânzarea sa ulterioară dacă compania cere acest lucru iar acest lucru s-a și întâmplat", a declarat primarul din Topolcany.

În urmă cu câțiva ani firma japoneză era unul din cei mai mari angajatori din Topolcany. În luna mai 2002 avea 1.129 de angajați și intenționa să angajeze alți 600 pentru producția de cabluri destinate producătorului auto Nissan. Cu toate acestea odată cu criza din 2009 au avut loc două valuri de concedieri și mai mult de 700 de angajați au fost concediați.

În România, Sumitomo Electric Wiring System (SEWS) și-a început investițiile în anul 2000, odată cu construcția fabricii de cablaje de la Deva, Hunedoara. Ulterior, compania a construit o altă fabrică la Orăștie și mai apoi la Alba-Iulia.

Sursa: Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
sews
componente auto