Lipsa semiconductorilor va reduce producția de vehicule a Stellantis cu până la 220.000 de unități în 2022

Lipsa semiconductorilor va reduce producția de vehicule a Stellantis cu până la 220.000 de unități în 2022
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 iul 2022

O criză globală a aprovizionării cu semiconductori ar putea costa Stellantis în acest an o producție mai mică cu până la 220.000 de vehicule în Italia, a avertizat sindicatul FIM CISL, adăugând că acest lucru va marca al cincilea an la rând cu o producție în scădere în țară, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

FIM CISL a declarat în raportul său periodic privind producția grupului în Italia că Stellantis a fabricat 351.890 de vehicule în prima jumătate a acestui an, cu aproape 14% mai puțin față de ​​aceeași perioadă a anului trecut, uzina cheie din Melfi și unitatea de fabricare a dubițelor Sevel fiind cele mai afectate, scrie News.ro.

Inflația din Turcia s-a apropiat de 79%, cea mai ridicată din ultimul sfert de secol. Erdogan a refuzat să majoreze semnificativ dobânzile, descriind ratele drept ”mama tuturor răului” CITEȘTE ȘI Inflația din Turcia s-a apropiat de 79%, cea mai ridicată din ultimul sfert de secol. Erdogan a refuzat să majoreze semnificativ dobânzile, descriind ratele drept ”mama tuturor răului”

Folosind datele pentru prima jumătate a anului și potențiala producție pe întregul an bazată pe comenzile rezervate, sindicatul estimează că Stellantis ar putea pierde între 200.000-220.000 de vehicule în 2022, a declarat Ferdinando Uliano, șeful sindicatului FIM CISL.

”Este ca și cum una dintre marile fabrici ale grupului s-ar fi oprit pentru un an”, a spus el, adăugând că situația aprovizionării cu cipuri nu se îmbunătățește în acest an și ar urma să afecteze și producția în 2023.

Uliano a spus că factori precum războiul din Ucraina și întreruperea aprovizionării cu gaze rusești către Europa nu vor face decât să înrăutățească situația aprovizionării cu piese pentru industria auto.

Un purtător de cuvânt al Stellantis a refuzat să comenteze datele și prognozele furnizate de FIM CISL, dar a repetat că producătorul auto a luat decizii cu privire la gestionarea operațiunilor sale zi de zi, fabrică cu fabrică, de la începutul pandemiei de Covid-19.

viewscnt
Afla mai multe despre
semiconductori
stellantis