Lockheed Martin a câștigat un contract de 2,3 miliarde de dolari pentru a construi cel puțin 120 de elicoptere Black Hawk

Lockheed Martin a câștigat un contract de 2,3 miliarde de dolari pentru a construi cel puțin 120 de elicoptere Black Hawk
scris 29 iun 2022

Lockheed Martin Corp a câștigat un contract de 2,3 miliarde de dolari pentru a construi cel puțin 120 de elicoptere H-60M Black Hawk, în timp ce armata americană își continuă căutarea unui elicopter de generație următoare, potrivit Pentagonului, transmite Reuters.

Contractul de cinci ani include opțiuni pentru încă 135 de aeronave care vor fi disponibile pentru Armată, precum și pentru alte agenții și aliați ai SUA, împingând valoarea potențială totală a contractului la 4,4 miliarde de dolari, cu opțiuni, a spus Armata într-un comunicat.

București, în primele 5 capitale poluate din Uniunea Europeană CITEȘTE ȘI București, în primele 5 capitale poluate din Uniunea Europeană

”Acest acord pe mai mulți ani permite Armatei să răspundă nevoilor actuale și viitoare de capabilități prin upgrade-uri, înlocuire și inserții de tehnologie”, a declarat colonelul Calvin Lane, managerul proiectului Utility Helicopters, scrie News.ro.

Divizia Sikorsky a Lockheed continuă ”să investească în platforma Black Hawk, de la susținere la transformare digitală și modernizare, pentru a oferi clienților noștri avantajul competitiv de care au nevoie”, a declarat Nathalie Previte, vicepreședinte al programelor Sikorsky Army and Air Force.

Armata SUA caută elicopterul său de ultimă generație. În  competiție se află Divizia Bell a Textron, precum și o echipă Sikorsky-Boeing.

Concursul ”Future Vertical Lift” al armatei are ca scop găsirea unui înlocuitor, deoarece armata caută să retragă peste 2.000 de elicoptere utilitare UH-60 Black Hawk de clasă medie, construite de Sikorsky începând cu anii 1970.

viewscnt
Afla mai multe despre
lockheed martin
elicoptere
black hawk