Luca de Meo: Listarea diviziei de vehicule electrice a Renault va avea loc în primăvara anului viitor

Luca de Meo: Listarea diviziei de vehicule electrice a Renault va avea loc în primăvara anului viitor
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 aug 2023

Renault caută să listeze la bursă divizia sa de vehicule electrice Ampere în primăvara anului viitor, a anunțat Luca de Meo, directorul general al producătorului auto francez, la un post de televiziune, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

De Meo a declarat la BFM TV că Renault vrea ca până la 1 noiembrie 2023 divizia să fie separată de restul companiei, pentru a pregăti Oferta Publică Inițială (IPO), scrie Agerpres.

”Drumul de sub Munte” din Țara Făgărașului, care va contribui la fluidizarea traficului din zona DN 1 Sibiu-Brașov, inaugurat după modernizare CITEȘTE ȘI ”Drumul de sub Munte” din Țara Făgărașului, care va contribui la fluidizarea traficului din zona DN 1 Sibiu-Brașov, inaugurat după modernizare

"Deci, vom separa divizia și apoi vom vedea dacă sunt condițiile adecvate pentru a intra pe piață", a explicat șeful Renault, adăugând că listarea va avea probabil loc în primăvara anului viitor.

Anul trecut, Renault a anunțat că va crea două entități separate, una dedicată dezvoltării, producției și vânzării de vehicule electrice, cu sediul în Franța, și cealaltă dedicată dezvoltării și producției de motoare și cutii de viteze termice și hibride de nouă generație E-TECH, care va include operațiunile din România, Spania, Portugalia, Turcia și America Latină.

Divizia Ampere va avea sediul în Franța și aproximativ 10.000 de angajați.

Societatea mixtă din domeniul vehiculelor cu motoare pe combustie înființată cu Geely, care va avea denumirea Horse, va avea sediul în afara Franței și aproximativ 19.000 de angajați pe trei continente. 

viewscnt
Afla mai multe despre
luca de meo
renault