Luca de Meo, numit oficial CEO al Renault Group

Luca de Meo, numit oficial CEO al Renault Group
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 29 ian 2020

Renault Group a anunțat oficial numirea lui Luca de Meo în poziția de CEO al companiei. Fostul CEO interimar, Clotilde Debos, va rămâne CEO adjunct.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

Consiliul de Administrație al Renault Group a anunțat decizia așteptată și anticipată deja de ceva timp, numirea unui nou director executiv, în persoana lui Luca de Meo, fost CEO al SEAT, în cadrul VW Group. Acesta își va prelua funcția de la 1 iulie. Clotilde Delbos, fost CFO al companiei, care a preluat poziția de CEO interimar după demiterea lui Thierry Bollore, va rămâne CEO adjunct și va conduce compania până la data de 1 iulie. Luca de Meo va fi CEO și președinte al companiei.

Jean Dominique Senard, președinte al Consiliului de Administrație, a declarat că „Luca de Meo este un mare strateg și vizionar al unei rapide schimbări a lumii auto”.

Numirea lui Meo a fost anticipată, după apariția zvonurilor privind negocierile cu Renault, în momentul în care și-a dat demisia de la SEAT. Ultimele informații legate de relațiile sale cu VW Group arată că cele două companii au ajuns la un acord privind rezilierea contractului lui Luca de Meo prin prisma clauzelor sale.

Luca de Meo este unul dintre cei mai apreciați manageri din industria auto. El și-a început cariera la Renault, dar a cunoscut succesul la Fiat, unde a fost vicepreședinte de marketing. El este considerat autorul succesului de piață al modelului Fiat 500. A fost recrutat în VW Group de fostul CEO Martin Winterkorn, fiind, pe rând, șef al marketingului mărici VW, apoi pe întreg grupul, apoi membru al consiliului de administrație al VW AG, responsabil de Audi AG. În urmă cu patru ani a fost instalat ca CEO al SEAT, reușid să obțină eprformanțe notabile cu vânzări istorice pentru marca spaniolă. Luca de Meo a fost decorat de statul italian cu „Ordinul de merit”, iar Universitatea Harvard i-a dedicat un curs de marketing despre activitatea sa la marca VW.

viewscnt
Afla mai multe despre
luca de meo
herbert diess
luca de meo renault
ceo renault