Lufthansa anulează 800 de curse aeriene, din cauza unei greve

Lufthansa anulează 800 de curse aeriene, din cauza unei greve
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 sep 2022

Compania aeriană germană Lufthansa a anunțat că va trebui să anuleze 800 de zboruri, din cauza unei greve care va afecta probabil 130.000 de pasageri, după ce sindicatul piloților a anunțat o grevă de o zi, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Sindicatul Vereinigung Cockpit (VC) a declarat că negocierile de plată au eșuat și că piloții Lufthansa vor organiza o grevă de 24 de ore imediat după miezul nopții, care va afecta atât serviciile de pasageri, cât și serviciile de marfă, scrie News.ro.

Facebook închide și Neighborhoods CITEȘTE ȘI Facebook închide și Neighborhoods

Lufthansa a declarat că anulările zborurilor vor afecta aeroporturile din Frankfurt și München, adăugând că mai multe zboruri vor trebui să fie anulate.

VC cere o creștere a salariului cu 5,5% în acest an pentru cei peste 5.000 de piloți ai săi și compensarea automată a inflației, ulterior.

”Sperăm să revenim la negocieri cât mai curând posibil. Cu toate acestea, nici nu putem suporta creșterile de cost asociate cu cerințele VC”, a declarat un purtător de cuvânt al Lufthansa, a adăugat el.

Grevele și lipsa de personal au forțat deja companiile aeriene, inclusiv Lufthansa, să anuleze mii de zboruri în această vară și au provocat cozi de ore în marile aeroporturi, frustrându-i pe turiștii dornici să călătorească după blocajele cauzate de Covid-19.

Lufthansa s-a confruntat deja anul acesta cu o grevă pentru salarii, din partea lucrătorilor de securitate și a personalului de la sol.

Compania aeriană a declarat că face tot posibilul pentru a minimiza efectele grevei piloților, dar nu poate exclude anulări sau întârzieri în unele cazuri în weekend.

viewscnt
Afla mai multe despre
lufthansa
greva