Maersk se așteaptă la atenuarea încetinirii comerțului mondial

Maersk se așteaptă la atenuarea încetinirii comerțului mondial
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 mai 2023

Compania daneză A. P. Moller Maersk A/S a raportat rezultate trimestriale peste așteptări și a menținut estimările de profit pentru 2023, apreciind că recenta scădere a cererii pentru livrarea de containere pe plan global se va stabiliza la mijlocul anului, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Maersk, una dintre cele mai mari companii de transport maritim din lume, cu o cotă de piață de aproximativ 17%, transportă mărfuri pentru giganți ca Walmart, Nike și Unilever, scrie Agerpres.

TABEL Ieftiniri masive ale carburanților, care au coborât sub 6,4 lei. Motorina, mai ieftină decât benzina pentru prima dată în ultimii ani CITEȘTE ȘI TABEL Ieftiniri masive ale carburanților, care au coborât sub 6,4 lei. Motorina, mai ieftină decât benzina pentru prima dată în ultimii ani

Numărul containerelor încărcate pe nave în perioada ianuarie-martie 2023 a scăzut cu 9%, în timp ce tarifele de transport maritim au scăzut în medie cu 37%, a informat Maersk.

"Am înregistrat o performanță financiară solidă pe o piață dificilă, cu o cerere mai redusă, provocată de acumularea continuă a stocurilor", a afirmat directorul general Vincent Clerc.

Compania daneză se așteapă ca cererea pe plan global pentru livrarea de containere pe mare să scadă cu 2,5%.

Maersk a menținut previziunea conform căreia va înregistra un profit înainte de taxe, dobânzi, depreciere și amortizare (EBITDA) de 8 - 11 miliarde de dolari în 2023, față de nivelul record de 36,8 miliarde de dolari în 2022.

Telekom Romania Mobile în T1 2023: venituri totale de 69 de milioane de euro și o creștere a bazei de clienți cu 6,3% față de anul precedent CITEȘTE ȘI Telekom Romania Mobile în T1 2023: venituri totale de 69 de milioane de euro și o creștere a bazei de clienți cu 6,3% față de anul precedent

Previziunile pentru 2023 țin cont de creșterea economică redusă, iar scăderea cererii pentru livrarea de containere pe plan global se va stabiliza la mijlocul anului.

EBITDA a scăzut în primul trimestru din 2023 la 3,97 miliarde de dolari, de la 9,08 miliarde de dolari în urmă cu un an, depășind estimările analiștilor, de 3,71 miliarde de dolari. De asemenea, veniturile au înregistrat un declin de 26%, la 14,21 miliarde de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
maersk
comert