Metrorex nu are personal pentru a pune în funcțiune stația de metrou Tudor Arghezi, susțin sindicaliștii

Metrorex nu are personal pentru a pune în funcțiune stația de metrou Tudor Arghezi, susțin sindicaliștii
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 mai 2023

Metrorex nu are personal pentru a pune în funcțiune stația de metrou Tudor Arghezi, este de părere Marian Artimon, secretarul general al USLM.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

„Cu ce personal dăm drumul la Tudor Arghezi, că noi ne cârpim acum să ajungem pe unde avem obligația. Cu ce trenuri? Din ce am înțeles noi, acolo va fi un sistem tip pendul. Să vedem ce va fi. E foarte bine că ne extindem și să dea Dumnezeu ca în 2027 să mergem până la Aeroportul Otopeni cu trenul pe Magistrala 6”, a afirmat el într-o conferință de presă.

VIDEO PROFIT LIVE Miruna Balteanu, IT Recruitment Manager Prohuman România: Cea mai mare motivație pe care o vedem în decizia angajaților de a schimba locul de muncă ține de flexibilitate CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT LIVE Miruna Balteanu, IT Recruitment Manager Prohuman România: Cea mai mare motivație pe care o vedem în decizia angajaților de a schimba locul de muncă ține de flexibilitate

El a subliniat că Metrorex nu are personal pentru a pune în funcțiune stația Tudor Arghezi, unde ar fi nevoie de cel puțin 60 de persoane, scrie Agerpres.

„Nu are. Nu a angajat deloc, nici măcar nu a deschis o selecție. Cum să te duci cu personal pe care-l angajezi mâine să facă serviciul undeva unde nici nu știe să ajungă la ușa care trebuie să ajungă. Sunt necesare cel puțin 60 de persoane. Va trebui să îi ia din alte stații să îi ducă acolo”, a subliniat acesta.

De asemenea, Metrorex ar mai avea nevoie de încă aproape 1.200 de oameni pentru a deservi cele 13 stații de pe Magistrala 6.

Sindicaliștii de la metrou au făcut joi un apel la factorii decidenți să aprobe bugetul de venituri și cheltuieli al Metrorex, care să fie ”îndestulător”, astfel încât să permită efectuarea de angajări, în condițiile în care există un deficit de personal de 20%, dar și încheierea unui nou contract colectiv de muncă pentru 2023 și 2024, care să prevadă creșteri salariale, în caz contrar existând riscul declanșării unei greve.

Secretarul general al USLM, Marian Artimon, a declarat într-o conferință de presă, că Metrorex se confruntă în prezent cu lipsa de personal și lipsa finanțării. Potrivit acestuia, Metrorex ar avea nevoie de aproape 6.500 de salariați, însă sunt doar 5.100.

CNAIR: Două oferte depuse pentru execuția tronsonului I din Drumul Expres Craiova - Pitești CITEȘTE ȘI CNAIR: Două oferte depuse pentru execuția tronsonului I din Drumul Expres Craiova - Pitești

Directorul general al Metrorex, Mariana Miclăuș, a declarat că în cel mult o lună – două se va pune în circulație cu călători stația Tudor Arghezi.

„Referitor la stația Tudor Arghezi, am realizat probele, testele, a fost semnat procesul-verbal de recepție la terminarea lucrărilor cu obiecțiuni, în sensul că încă nu a fost finalizat sistemul de automatizare al traficului, dar în paralel, Primăria Sectorului 4, cu care am avut această lucrare în asociere face demersuri astfel încât investiția să fie transferată de la Primăria Sectorului 4 în administrarea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, respectiv la Metrorex, după care va fi pusă în funcțiune și această stație cu interstație 1,6 km. Personal cred că în cel mult o lună sau două vom putea să preluăm investiția și să punem în circulație cu călători”, a susținut Miclăuș, marți, la conferința de semnare a contractului „Legătura rețelei de metrou cu Aeroportul Internațional Henri Coandă (Magistrala 6. 1 Mai – Otopeni) – proiectare și execuție lucrări structură de rezistență pentru Lotul 1.2: Tokyo – Aeroport Otopeni”, cu Asocierea Gulermak Ağir Sanayi Inșaat Ve Taahhut A.S.- Somet SA.

Lucrările la stația de metrou Tudor Arghezi de pe magistrala 2 au fost finalizate, urmând să înceapă procedurile de recepție, astfel încât bucureștenii să o poată folosi, a anunțat, pe 12 decembrie 2022, primarul sectorului 4, Daniel Băluță.

„Această stație este realizată (…) integral din bani europeni, obținuți prin programul POIM, tot așa cum, prin PNRR, Sectorul 4 deja a accesat în cadrul Valului Renovării 106 milioane de euro. (…) Am realizat o premieră în administrație și anume aceea în care un UAT s-a asociat cu Metrorex, cu Ministerul Transporturilor și împreună (…) într-un timp mai scurt decât cel contractual am reușit să finalizăm acest obiectiv de investiții. (…) Încep procedurile de recepție și, în cel mai scurt timp, oamenii vor folosi acest mijloc de transport, coroborat cu finalizarea lucrării pe care am demarat-o tot aici – parcarea, park&ride-ul de vizavi, pe care în prima jumătate a anului 2023 îl vom finaliza”, a declarat Băluță.

El a estimat că, într-o primă fază, 10.000 – 12.000 de persoane vor tranzita această stație.

viewscnt
Afla mai multe despre
metrorex
sindicat