Maersk se așteaptă la încetinirea cererii pentru transportul de containere în 2022

Maersk se așteaptă la încetinirea cererii pentru transportul de containere în 2022
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 nov 2022

A.P. Moller Maersk A/S, cea mai mare companie de transport maritim din lume, a raportat câștiguri trimestriale peste estimări dar a înrăutățit perspectivele privind cererea de containere pe plan global din 2022, pe fondul temerilor privind evoluția economiei mondiale, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Compania daneză a înregistrat în trimestrul trei din 2022 un profit înainte de taxe, dobânzi, depreciere și amortizare (EBITDA) de 10,86 miliarde de dolari, față de 6,94 miliarde de dolari în perioada similară din 2021, în timp ce analiștii se așteptau la 9,78 miliarde de dolari, scrie Agerpres.

Acțiunile Nokian Tyres cad, investitorii nu sunt convinși de investiția masivă anunțată în România. \ CITEȘTE ȘI Acțiunile Nokian Tyres cad, investitorii nu sunt convinși de investiția masivă anunțată în România. "Greu de prezis cum se va descurca fără Rusia."

Cererea pe plan global pentru transportul de containere ar urma să scadă anul acesta cu 2% - 4%, a avertizat Maersk, după ce previziunile anterioare mergeau de la un declin de 1% la o creștere de 1%. Înrăutățirea perspectivelor vine pe fondul încetinirii economiei, proces care ar urma să continue în următorii ani, se arată într-un comunicat al gigantului danez, ale cărui previziuni sunt considerate un barometru al comerțului mondial.

Maersk, care are o cotă de piață de aproximativ 17%, a anunțat creșterea veniturilor în trimestrul trei din 2022 cu 37%, la 22,77 miliarde de dolari.

Compania și-a menținut previziunea privind obținerea în acest an a unui profit înainte de taxe, dobânzi, depreciere și amortizare de aproximativ 37 miliarde de dolari. 

viewscnt
Afla mai multe despre
maersk
containere