Marea Britanie vrea să apeleze la armată pentru a rezolva criza șoferilor de camion

Marea Britanie vrea să apeleze la armată pentru a rezolva criza șoferilor de camion
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 sep 2021

Ministrul Transporturilor din Marea Britanie, Grant Shapps, a declarat vineri că va analiza posibilitatea de a recurge la șoferii din cadrul forțelor armate pentru a putea ajuta la rezolvarea crizei de șoferi de camion, care a impus închiderea benzinăriilor și afectează aprovizionarea supermarketurilor, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Voi analiza orice posibilitate, orice modalitate prin care poate fi rezolvată această situație", a declarat vineri Grant Shapps pentru BBC. "Cu privire la o posibilă implicare a armatei, desigur dacă acest lucru va ajuta la ceva îi vom implica", a adăugat Shapps.

Back to School 2021: ce au făcut școlile diferit CITEȘTE ȘI Back to School 2021: ce au făcut școlile diferit

Referindu-se la o posibilă modificare a regimului vizelor pentru șoferii străini, ministrul Transporturilor a apreciat că aceasta nu va ajuta la rezolvarea problemei. "Așa cum am mai spus, ceea ce nu vreau să facă este să recurg la șoferii ieftini din Europa pentru ca apoi să vedem cum șoferii noștri sunt excluși", a declarat Grant Shapps.

Ieșirea din UE a Marii Britanii a însemnat pierderea unui uriaș rezervor de mână de lucru. Peste 50.000 de emigranți au plecat din Marea Britanie în al doilea semestru al anului trecut, potrivit unor estimări guvernamentale, iar analiștii se așteaptă la un număr și mai mare în acest an. Firmele din industria alimentară și companiile de logistică au avertizat în repetate rânduri că le lipsesc aproximativ 100.000 de șoferi de camion, ceea ce ar putea conduce la apariția unor rafturi goale în supermarketuri, scrie Agerpres.

Vineri, grupul petrolier BP a anunțat că a închis, temporar, unele dintre cele aproximativ 1.200 de benzinării din Marea Britanie din cauza lipsei de benzină și motorină, ca urmare a lipsei de șoferi de cisternă. Esso, o divizie a ExxonMobil, a anunțat și ea că unele din cele 200 de benzinării ale sale au fost afectate de aceeași problemă.

Separat, lanțul McDonald's a fost nevoit să scoată milkshake-urile și băuturile îmbuteliate din meniul restaurantelor sale din Marea Britanie iar lanțul de restaurante Nando a epuizat stocurile de carne de pui, pe fondul problemelor apărute de-a lungul lanțurilor de aprovizionare care au afectat întreaga economie britanică.

Un nou studiu IRES identifică factorii-cheie pentru trecerea consumatorilor români de la fumat la produse cu risc redus CITEȘTE ȘI Un nou studiu IRES identifică factorii-cheie pentru trecerea consumatorilor români de la fumat la produse cu risc redus

Chiar dacă ministrul Transporturilor, Grant Shapps, a spus că va face tot ceea este nevoie pentru a rezolva această criză, atât transportatorii cât și companiile de logistică au avertizat că nu există soluții rapide la această problemă și că orice modificare a procedurilor pentru obținerea carnetului de șofer de camion sau a regimului vizelor pentru șoferii din străinătate ar putea fi mult prea tardivă pentru a rezolva problemele cu provizionarea înainte de Crăciun, deoarece retailerii trebuie să își facă stocuri cu câteva luni înainte de perioada aglomerată de sfârșit de an.

viewscnt
Afla mai multe despre
marea britanie
soferi