Mașinile autonome Uber nu au respectat culoarea roșie a semaforului. Autoritățile cer suspendarea testelor, dar compania susține că vina este a oamenilor

Mașinile autonome Uber nu au respectat culoarea roșie a semaforului. Autoritățile cer suspendarea testelor, dar compania susține că vina este a oamenilor
scris 16 dec 2016

Autoritățile din California au cerut ca Uber să retragă mașinile fără șofer folosite pentru transportul de persoane, chiar în ziua în care acestea au început să fie testate în San Francisco, având în vedere că automobilele au fost surprinse nerespectând culoarea roșie a semaforului, informează The Guardian și Business Insider.

“Este esențial ca Uber să adopte măsuri potrivite pentru a asigura siguranța publică.  Dacă Uber nu confirmă imediat că a încetat testele și a început demersurile pentru un permis de testare a mașinilor autonome, vom acționa în instanță”, a transmis autoritatea din domeniul auto din California.

Deși a primit aprobrobarea unei agenții guvernamentale din SUA pentru testele pe care le face, Uber nu deține un permis special de testare a mașinilor fără șofer, așa cum au competitorii săi. Compania susține că nu are nevoie de acest document, deoarece mașinile nu circulă singure pe străzi, fiind în permanență asistate de o persoană aflată pe scaunul șoferului, care poate prelua oricând controlul volanului.

VIDEO Speriați de concurență, taximetriștii din București au gândit un plan prin care să îi elimine de pe piață pe șoferii Uber CITEȘTE ȘI VIDEO Speriați de concurență, taximetriștii din București au gândit un plan prin care să îi elimine de pe piață pe șoferii Uber

O purtătoare de cuvânt a Uber a afirmat că nerespectarea regulilor de circulație a fost provocată de greșeli umane, mai exact de persoanele care stau pe locul șoferului și au rolul să verifice dacă mașina se deplasează corespunzător. Reprezentanta Uber a adăugat că persoanele din cauza cărora au avut loc incidentele au fost suspendate, până când compania va face cercetări mai amănunțite.

Google renunță să mai dezvolte pe cont propriu o mașină complet autonomă - surse CITEȘTE ȘI Google renunță să mai dezvolte pe cont propriu o mașină complet autonomă - surse

La numai o zi de la lansarea serviciului de transport cu mașini autonome în San Francisco, mașinile Uber au fost surprinse încălcând indicațiile semafoarelor de două ori.

În septembrie, Uber a lansat un serviciu de transport cu mașini autonome, în orașul Pittsburgh din California, unde dispune de o mică flotă de patru automobile fără șofer. Considerat de mulți specialiști o adevărată revoluție în transportul cu mașina, serviciului este deocamdată experimental. 

De miercuri, serviciul a fost extins și în orașul San Francisco. Într-o primă fază, considerată de testare a serviciului, pasagerul nu este singur în mașină, ci alături de un mecanic așezat pe scaunul șoferului. Totuși, Uber speră să treacă repede la faza următoare, în care pasagerul este singur în mașină, dacă în faza de test vehiculele autonome se vor comporta corespunzător.

viewscnt
Afla mai multe despre
uber
san francisco
california
fara sofer
masini autonome
sua