Mașinile Dacia produse la Mioveni, pentru Germania, vor fi transportate de Hödlmayr

Mașinile Dacia produse la Mioveni, pentru Germania, vor fi transportate de Hödlmayr
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 11 iul 2019

Hödlmayr Logistics, unul dintre cei mai cunsocuți transportatori de vehicule din Europa, a anunțat că a încheiat un parteneriat cu Dacia, pentru transportul în Germania al vehiculelor produse la Mioveni.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Mașinile produse de Dacia în România vor ajunge la dealerii din Germania cu platformele Hödlmayr, potrivit unui anunț al companiei, care spune că volumul ce va fi transportat a fost estimat la aproximativ 22.000 de vehicule anual, adică aproximativ 450 de vehicule transportate săptămânal.

Dacia a vândut anul trecut în Germania peste 70.000 de autovehicule, însă o parte din acestea nu au fost produse în România, ci în Maroc. Hödlmayr va transporta în special Dacia Duster, modelul care se fabrică exclusiv la Mioveni pentru întreaga piață europeană.

"Am reușit încă o dată să ne diferențiem datorită conceptului nostru holistic de transport - suntem cunoscuți în această branșă pentru eficiență și fiabilitate. Această imagine și încrederea care ne este acordată sunt rezultatul muncii noastre asidue și a investițiilor permanente din ultimii 17 ani în afacerea noastră de bază - logistica transportului de vehicule”, a declarat Tamer Sen, Directorul General al Hödlmayr Logistics România. 

Hödlmayr Logistics România este a doua companie de logistică de transport auto din România, numărând în prezent peste 200 de angajați. Flota de vehicule este compusă din peste 100 de transportoare speciale. Sediul din Bascov include o capacitate de depozitare pentru cca.  5.000 vehicule și asigură - pe lângă soluțiile de transport și numeroase măsuri de service și de finisare și asigurare a calității. Cifra de vânzări a filialei Hödlmayr s-a ridicat în anul precedent, (2018) la 21 milioane Euro.

Înmatriculările Dacia scad pentru prima dată în acest an, pe piața internă CITEȘTE ȘI Înmatriculările Dacia scad pentru prima dată în acest an, pe piața internă

Die Hödlmayr International AG este o companie de familie cu activitate internațională din  Schwertberg (Austria) specializată în logistica transporturilor auto. Compania s-a specializat pentru întreg lanțul de aprovizionare - de la preluarea vehiculelor din fabrică / portul de intrare, până la livrarea către dealerii auto / proprietarii de flote. Se livrează anual cca. 1,75 milioane vehicule. Hödlmayr International AG și filialele sale din 16 țări însumează 1.900 de angajați. În total, grupul dispune de peste 800 transportoare auto speciale, 12 sisteme de tractare și o suprafață de depozitare de cca.1,3 milioane metri pătrați pentru cca. 55.000 vehicule. 

Cifra de afaceri a societății s-a ridicat în anul precedent la 285 milioane Euro.

La începutul acestui an, Hödlmayr a anunțat încheierea unui contract cu Toyota România pentru transportul și distribuția a circa 15.000 de automobile ale mărcii în România.

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia
vanzari dacia germania
hodlmayr
transport platforme dacia
platforma auto