Mașinile de înlocuire de la Dacia lucrează din plin: peste 18 zile în medie la un client

Mașinile de înlocuire de la Dacia lucrează din plin: peste 18 zile în medie la un client
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 6 oct 2023

Dacia a introdus în acest an flota de mașini de înlocuire, care a fost distribuită dealerilor din toată țara, pentru cazurile în care reparațiile durează mai mult de câteva zile. De atunci, cele puțin peste 100 de automobile au fost solicitate intens, semn că service-urile Dacia au avut de lucru.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Un număr de 117 automobile Dacia au intrat în parcurile service-urilor mărcii la începutul verii, pentru a relaxa presiunea pusă pe dealerii mărcii. Condițiile puse de companie pentru ca mașinile să poată fi alocate unui client au fost destul de restrictive, însă chiar și așa solicitările au fost mari. Mașina ajunsă la reparat trebuie să aibă cel mult șapte ani vechime și cel mult 200.000 km parcurși.

VIDEO ANUNȚ Tronsonul III al Autostrăzii Ford, deschis până la finele anului dacă....nu plouă mult CITEȘTE ȘI VIDEO ANUNȚ Tronsonul III al Autostrăzii Ford, deschis până la finele anului dacă....nu plouă mult

Dacia spune că în acest moment flota a depășit 100.000 de ore de utilizare, ceea ce înseamnă o rată de utilizare de 70%. Aproape o treime din parc este formată din autoturisme Dacia Spring, alocate clienților care au ajuns în service cu acest model. Flota de vehicule de înlocuire disponibilă în întreaga rețea Dacia este formată din 74 de automobile Sandero Stepway, 27 de vehicule Spring, 10 vehicule Duster și câte 3 vehicule Jogger și Logan, toate în versiuni superioare de echipare.

Acestea au ajuns la  la clienți pentru o perioadă medie de 18 zile, dar acest interval nu se suprapune în mod obligatoriu peste perioada necesară reparației. Mai exact, dacă defecțiunea este una de caroserie, clienții au dreptul la mașină de înlocuire doar începând din a 16-a zi de la startul reparației, ceea ce înseamnă că în cazul lor media de zile necesară reparației a depășit o lună. Pentru reparațiile mecanice sau electrice, mașinile de înlocuire se pot aloca începând din prima zi.

Ofensiva tăcută a Dacia: trece de la statutul de constructor auto de nișă la cel de marcă full-service, cu oferte pe toate segmentele populare ale momentului. 7-8 SUV-uri și crossovere în următorii 5 - 6 ani CITEȘTE ȘI Ofensiva tăcută a Dacia: trece de la statutul de constructor auto de nișă la cel de marcă full-service, cu oferte pe toate segmentele populare ale momentului. 7-8 SUV-uri și crossovere în următorii 5 - 6 ani

Așa cum era de așteptat, București s-au înregistrate cele mai ridicate niveluri de utilizare, cu 26% din totalul zilelor în care mașinile din flota de curtoazie au fost utilizate de clienți.

Pe locurile următoare se află orașele Constanța, Pitești, Suceava și Timișoara.

viewscnt
Afla mai multe despre
masini inlocuire dacia
flota curtoazie dacia
spring