Northvolt începe construcția celei de-a șasea fabrici de baterii, de 5 miliarde de dolari, în Canada

Northvolt începe construcția celei de-a șasea fabrici de baterii, de 5 miliarde de dolari, în Canada
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 3 oct 2023

Producătorul de baterii Northvolt, un start-up fondat în 2016, va începe lucrările în cea mai nouă uzină de baterii, în Canada, în care a anunțat că va investi o sumă uriașă, pentru producția integrată.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Northvolt Six este numele celei mai noi fabrici de baterii a companiei suedeze - în care se regăsesc printre acționari nume importante din industria auto, precum VW Group și BMW, iar printre clienții cu contracte asumate pe termen lung Volvo, Scania, VW și BMW – care a anunțat că va investi peste 5 miliarde de dolari canadieni, pentru a atinge o capacitate maximă de 60 GWh. Lucrările încep în această toamnă, după ce s-au finalizat toate procedurile de achiziție, aprobare și proiectare, iar producția este estimată că va începe în 2026, cu o capacitate inițială de 30 GWh anual.

Uzina Northvolt Six din Canada va fi complet integrată, adică va aduce direct materii prime de la furnizori din regiune și va scoate de pe liniile de producție celule de baterii, pentru clienții din America de Nord. De asemenea, facilitățile vor include și instalații de reciclare a bateriilor uzate, pentru reintroducerea în ciclul de producție a materialelor recuperate.

Ofensiva tăcută a Dacia: trece de la statutul de constructor auto de nișă la cel de marcă full-service, cu oferte pe toate segmentele populare ale momentului. 7-8 SUV-uri și crossovere în următorii 5 - 6 ani CITEȘTE ȘI Ofensiva tăcută a Dacia: trece de la statutul de constructor auto de nișă la cel de marcă full-service, cu oferte pe toate segmentele populare ale momentului. 7-8 SUV-uri și crossovere în următorii 5 - 6 ani

Chiar dacă Northvolt nu a anunțat oficial care sunt clienții care vor beneficia de bateriile produse în Montreal, sunt deja cunoscute contractele încheiate la nivel global cu investitorii VW Group (mărcile Audi, VW, Porsche) și BMW, precum și cu partenerii Volvo și Scania, care au și ei deja contracte cu fabricile din Europa. Reprezentanții companiei au precizat că va fi dezvăluit în curând un client „ancoră” pe care îl va avea Northvolt Six.

Autoritățile canadiene au anunțat că au sprijinit proiectul financiar pentru a susține construcția în această locație, cu aproape 3 miliarde de dolari, veniți de la guvernul federal și de la administrația regională.

viewscnt
Afla mai multe despre
northvolt
fabrica baterii
productie celule baterii
vw group
bmw