Mașinile electrice ale Volvo se vor putea încărca în rețeaua Supercharger de la Tesla

Mașinile electrice ale Volvo se vor putea încărca în rețeaua Supercharger de la Tesla
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 28 iun 2023

Constructorul suedez de automobile Volvo Cars a decis să echipeze mașinile cu chargere pe standardul nord-american (NACS) în urma unei înțelegeri cu Tesla pentru a le permite mașinilor mărcii să alimenteze la stațiile de tip Supercharger de peste ocean.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Volvo este prima marcă europeană care semnează un acord cu Tesla pentru a putea încărca mașinile electrice vândute pe piețele din SUA, Mexic și Canada la cele 12.000 de stații de încărcare din rețeaua Supercharger, dezvoltată de constructorul american de automobile electrice. Volvo confirmă astfel că mașinile sale vor fi echipate cu porturi de încărcare pe standard NACS (North American Charging Standard), cel pe care îl folosesc stațiile Tesla, începând din 2025. Anterior, Ford și General Motors au încheiat înțelegeri similare, în timp ce Hyundai a spus că ar putea face acest lucru dacă performanțele Supercharger se vor îmbunătăți.

Deschiderea Tesla către alți producători de automobile electrice are loc în contextul adoptării legislației americane privind susținerea electrificării, care acordă subvenții producătorilor de automobile electrice, de baterii și operatorilor de stații de încărcare.

„Ca parte a călătoriei noastre pentru a deveni o companie complet electrică în 2030, vrem să facem viața cu o mașină electrică cât mai ușoară posibil”, a declarat Jim Rowan, CEO Volvo Cars. „Un inhibitor major pentru ca multă lume să facă trecerea la propulsia electrică – un pas cheie în transportul sustenabil – este accesul ușor la infrastructura de încărcare convenabilă. Astăzi, cu acest acord, facem un pas pentru a elimina acest obstacol pentru șoferii de mașini Volvo în SUA, Canada și Mexic”.

FOTO Primele date despre noul Skoda Kodiaq, prezentat camuflat CITEȘTE ȘI FOTO Primele date despre noul Skoda Kodiaq, prezentat camuflat

Pentru actualii proprietarii de vehicule electrice, modelele XC40 și C40 Recharge, dar și pentru cei care vor primi în următoarele luni primele EX30 și EX90, Volvo le va pune la dispoziție, începând din 2024, adaptoare care să permită încărcarea cu porturile CCS la stațiile Tesla.

Mașinile Volvo electrice care vor fi produse începând din 2025 cu porturi de încărcare NACS vor putea la rândul lor să încarce bateriile în stații CCS cu ajutorul altor adaptoare, pe care le vor primi de la Volvo.

Toate stațiile disponibile pentru mașinile Volvo electrice vor putea vedea în aplicația proprie stațiile la care pot încărca bateriile, cu acces la locații, informații în timp real și disponibilitatea punctelor de încărcare, inclusiv să plătească sesiunile de încărcare. 

viewscnt
Afla mai multe despre
volvo
statii incarcare tesla
supercharger
adaptor ccs nacs