Mașinile folosite de Google pentru serviciul său de hărți monitorizează și calitatea aerului

Mașinile folosite de Google pentru serviciul său de hărți monitorizează și calitatea aerului
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 sep 2018

Google a început să-și doteze mașinile cu senzori care măsoară calitatea aerului în zonele în care circulă pentru a realiza imaginile necesare serviciului Street View.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ca urmare a unui contract cu startup-ul Aclima din San Francisco, mașinile pe care Google le folosește în cadrul serviciului său de mapare au început să fie dotate cu senzori conectați la internet care măsoară calitatea aerului, scrie News.ro.

Primele mașini Google dotate cu astfel de senzori pot fi deja văzute în partea vestică a Statelor Unite și în Europa, dar și în Mexic și Australia.

FOTO Renault prezintă faceliftul SUV-ului Kadjar, în avanpremiera debutului de la Paris. Când va fi livrat în România CITEȘTE ȘI FOTO Renault prezintă faceliftul SUV-ului Kadjar, în avanpremiera debutului de la Paris. Când va fi livrat în România

50 de mașini dotate cu senzori circulă în prezent în Huston, Sydney și Mexico City. În Londra, senzorii de pe mașinile Google fac măsurători la fiecare 30 de metri parcurși.

Senzorii în cauză măsoară nivelul de dioxid șide  monoxid de carbon, oxid de azot, dioxid de nitrogen și ozon. Datele colectate sunt făcute publice prin intermediul site-ului Google BigQuery.

Senzorii aflați în mișcare, spre deosebire de cei imobili montați în multe orașe, realizează această măsurătoare la nivelul străzii, acolo unde oamenii circulă și respiră, ceea ce face ca datele să fie mai relevante.

Informațiile culese cu ajutorul senzorilor folosiți de Aclima au fost deja folosiți în cadrul unui studiu științific care arată că pe distanțe de câteva zeci de metri calitatea aerului poate fi radical diferită.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
aer