Mazda a reușit să obțină profit în ultimul trimestru din 2020, dar rămâne pe pierdere pe întreg anul fiscal

Mazda a reușit să obțină profit în ultimul trimestru din 2020, dar rămâne pe pierdere pe întreg anul fiscal
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 11 feb 2021

Mazda a anunțat rezultatele financiare pentru ultimul trimestru al anului 2020 și pe cele trei trimestre care au trecut din anul fiscal. Chiar dacă ultimele trei luni au readus compania pe profit, rezultatul financiar rămâne negativ pe ultimele 9 luni.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Mazda a vândut 930.000 de automobile în intervalul 1 aprilie – 31 decembrie 2020, primele trei trimestre din anul fiscal 2020 – 2021, în scădere cu 17% față de anul trecut. Rezultatul aduce o îmbunătățire a vânzărilor pe piețele importante, SUA și China, unde s-a înregistrat o creștere de 2%, cu 211.000 și, respectiv, 178.000 unități.

La nivel global, vânzările au fost afectate de pandemia de Coroanavirus, pe piața de origine, Japonia, fiind înregistrat un declin de 18%, la 114.000 unități. În Europa, vânzările au scăzut la 117.000 unități, regiunea fiind una dintre cele mai afectate de pandemie.

INFOGRAFICE Daimler urmează să se separe în două companii diferite, Mercedes-Benz și Daimler. Divizia de camioane va fi listată la bursă CITEȘTE ȘI INFOGRAFICE Daimler urmează să se separe în două companii diferite, Mercedes-Benz și Daimler. Divizia de camioane va fi listată la bursă

Rezultatele financiare arată un nivel al veniturilor de 1.900 miliarde yeni, pe cele trei trimestre ale anului financiar (circa 16 miliarde euro), cu o pierdere operațională de 32 miliarde yeni (circa 262 milioane euro). Pierderea netă s-a ridicat la 78,2 miliarde yeni (641 milioane euro). Vestea bună este că ultimul trimestru a adus profit companiei, ca urmare a disciplinei financiare la nivel global.

În acest context, Mazda a decis să revizuiască prognozele pentru anul financiar care se încheie la 31 martie. Veniturile din vânzări vor fi de 2.900 miliarde yeni (23,6 miliarde euro), în timp ce profitul operațional urmează să intre pe break even la finalul perioadei, cu o pierdere netă de 50 miliarde yeni (406,5 milioane euro). Prognoza pentru vânzările companiei se ridică la 1,3 milioane de unități, la nivel global.

viewscnt
Afla mai multe despre
mazda
rezultate mazda
vanzari mazda