Mercedes Benz confirmă fabricile din România, în planurile de producție pentru mașini electrice

Mercedes Benz confirmă fabricile din România, în planurile de producție pentru mașini electrice
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 14 dec 2022

Constructorul german de automobile Mercedes-Benz a anunțat care sunt planurile de producție pentru sistemele de propulsie autoturisme electrice, la câteva zile după ce și-a confirmat strategia pentru vehicule comerciale. Uzina de la Sebeș a fost confirmată ca loc de producție pentru motoarele electrice destinate viitoarelor platforme.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Mercedes-Benz și-a definitivat planul uzinelor care vor fi incluse în rețeaua de producție pentru sisteme de propulsie destinate automobilelor electrice, ceea ce include producția de baterii și cea de grupuri motopropulsoare electrice, în cadrul strategiei pentru trecerea la propulsia exclusiv electrică la finalul acestui deceniu. Planul prevede ca începând din 2024, rețeaua de uzine să înceapă să producă elementele care fac parte din viitoarele arhitecturi electrice.

FOTO Volkswagen caută un partener extern pentru brandul 4x4 Scout din SUA CITEȘTE ȘI FOTO Volkswagen caută un partener extern pentru brandul 4x4 Scout din SUA

Uzinele din România, aflate în județul Alba, la Sebeș și Cugir, vor face parte din această rețea și vor produce motoare electrice și componente. „Star Assembly SRL și Star Transmission SRL sunt subsidiare deținute în totalitate de Mercedes-Benz AG. Transmisiile automate pentru Mercedes-Benz sunt asamblate la Sebeș din 2013. Uzina soră din Cugir găzduiește producția de diferite componente pentru motoare, transmisii și sisteme de direcție, precum și centrul de tehnologie, de exemplu, pentru producția de prototipuri. Din 2025, la Sebeș va începe intensificarea producției unităților de propulsie electrice pentru noile modele EQ complet electrice”, arată strategia Mercedes-Benz.

Celelalte unități din rețeaua de unități de propulsie electrică vor fi uzinele de baterii din Germania, Kamenz, Brühl (Untertürkheim) și Beijing (China), care vor produce baterii pentru noile modele pe platformele MMA și MB.EA. Tot în Germania, în Kölleda, unde acum sunt fabricate motoare cu combustie și hibrid, este planificată producția electrificată. Motoarele electrice vor fi produse în Untertürkheim , Sebeș și Beijing, acestea urmând să fie destinate modelelor de pe platformele MMA și MB.EA începând cu 2024. Uzina Untertürkheim își va dubla capacitatea de producție pentru motoarele electrice la un milion de unități. Uzinele Mercedes-Benz din Hamburg și Untertürkheim (secțiunea Mettingen) vor rămâne principalele fabrici germane pentru asamblarea osiilor și componentelor electrice. În uzina din Berlin Mercedes va produce motoare electrice de înaltă performanță pentru viitoarea platformă AMG.EA.

DECIZIE Un sistem digital, cu peste o mie de radare, va urmări încălcarea regulilor de circulație, valabilitatea înmatriculărilor și rovignetei. Procesul-verbal - transmis electronic șoferilor CITEȘTE ȘI DECIZIE Un sistem digital, cu peste o mie de radare, va urmări încălcarea regulilor de circulație, valabilitatea înmatriculărilor și rovignetei. Procesul-verbal - transmis electronic șoferilor

„Lansările de succes ale modelelor Mercedes-EQ din ultimele luni arată că rețeaua noastră globală de producție a ajuns de mult în era electrică. Astăzi, rețeaua noastră globală de producție a grupurilor motopropulsoare furnizează deja fabricilor de vehicule Mercedes-EQ cele mai moderne baterii și axe electrificate. Odată cu noua configurație de producție, fabricile noastre de propulsie sunt acum poziționate optim pentru noile arhitecturi de vehicule din 2024" a transmis Jörg Burzer, responsabil cu managementul producției și furnizori în boardul Mercedes-Benz.

Mercedes spune că în acest moment rețeaua de grupuri motopropulsoare a companiei este în plin proces de transformare. „Preconizăm că hibridele plug-in și vehiculele complet electrice vor reprezenta aproximativ jumătate din vânzări până în 2025. Unitățile de propulsie convenționale vor rămâne, prin urmare, o parte importantă a portofoliului de vehicule Mercedes-Benz pe termen mediu” spune compania germană.

Rețeaua de producție a grupurilor motopropulsoare Mercedes-Benz cuprinde 14 unități pe trei continente. Compania are deja unități de producție a bateriilor în Sindelfingen, în SUA, Tuscalosa, Bangkok și Jawor, Polonia, unde sunt produse și motoare cu combustie. Aici Mercedes Benz Vans a anunțat construirea unei fabrici dedicate vanurilor electrice. 

viewscnt
Afla mai multe despre
mercedes benz sebes
productie masini electrice mercedes
sebes motoare electrice