Mercedes-Benz devine acționar, alături de Stellantis, în ACC

Mercedes-Benz devine acționar, alături de Stellantis, în ACC
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 23 mar 2022

Constructorul german de automobile premium Mercedes-Benz a confirmat încheierea unei înțelegeri cu Stellantis și TotalEnergies/Saft, pentru achiziția unui pachet de acțiuni în cadrul companiei Automotive Cells Company.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Parteneriatul dintre Stellantis și TotalEnergies, fondat în 2020, se va extinde cu Mercedes-Benz, ca urmare a semnării acordului de achiziție de acțiuni de către compania germană. Cele trei companii vor deține câte 33% fiecare din ACC, o companie specializată în producția de celule de baterii. ACC urmează să contruiască o uzină proprie de celule și baterii în Termoli, în cadrul facilității de producția a Stellantis (Fiat) ce va suporta o extindere și modernizare. Acesta ar urma să ridice la 120 gWh capacitatea de producție a ACC, până în 2030.

Mercedes a explicat că investiția totală în proiectul ACC se va ridica la peste 7 miliarde euro, iar investiția proprie va fi de câteva sute de milioane de euro, dar „nu mai mult de 1 miliard de euro”.

Mercedes a precizat că ACC va furniza uzinelor mărcii din întreaga lume celule de baterii de înaltă calitate.

Producția Ford în Europa, afectată de deficitul de semiconductori și de război CITEȘTE ȘI Producția Ford în Europa, afectată de deficitul de semiconductori și de război

„Pachetul deținut în ACC marchează un pas importat pe calea spre un portofoliu de produse complet electrice până la sfârșitul decadei. Pentru a atinge această țintă, avem nevoie de o capacitate de producție de peste 200 GWh. De aceea ne extindem continuu activitățile R&D și de producție, și facem echipă cu alți parteneri pentru a grăbi acest proces”, a declarat Markus Schafer, CTO al Mercedes Benz.

Carlos Tavares, care a confirmat implicarea Stellatins în proiectul ACC, alături de Merecdes-Benz, a declarată că transformarea uzinei din Termoli „va poziționa ACC ca lider european al producției de baterii”. Stellantis și-a propus să vândă 5 milioane de automobile electrice pe an, în 2030, adică 100% din vânzările de autoturisme în Europa și 50% din vânzările de autoturisme și pick-up-uri, în SUA.

viewscnt
Afla mai multe despre
mercedes benz
acc
stellantis
fabrica de baterii