Mercedes-Benz, posibilă rechemare pentru 600.000 de mașini, pentru motoare care manipulează testele de emisii

Mercedes-Benz, posibilă rechemare pentru 600.000 de mașini, pentru motoare care manipulează testele de emisii
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 26 mai 2018

Presa germană a dezvăluit faptul că Mercedes-Benz va terbui să recheme în service 600.000 de automobile echipate cu motoare diesel care au dispozitive ce permit manipularea testelor de emisii. Deși nu a fost anunțat nimic oficial, decizia aparține celor de la KBA, autoritatea de transport, care a efectuat o investigație legată de motoarele care echipează C Class și G Class, la finalul acesteia luînd decizia de a solicita celor de la Daimler să remedieze software-ul folosit la aceste motoare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Cei de la Daimler au declarat că nu au primit nicio informare de la KBA, cu privire la găsirea unor dovezi în acest sens și au refuzat să facă alte comentarii. În același timp, ministrul transporturilor din Germania a declarat că a cerut specialiștilor de la KBA să dea curs oricăror investigații necesare în cazul Daimler.

Informațiile au apărut la doar o zi după ce Mercedes-Benz a fost obligată de KBA să cheme în service modelul Vito, echipat cu motorul 1.6 litri diesel Euro 6, care folosește un sistem de control al emisiilor interzis. Daimelr a precizat, îna cest caz, că a făcut contestație la decizia KBA și va merge în instanță, dacă este cazul.

viewscnt
Afla mai multe despre
mercedes-benz
daimler
c class
g class