Mercedes-Benz s-a asociat cu Google în domeniul navigației și va oferi mașinilor performanțe super-asemănătoare unui computer

Mercedes-Benz s-a asociat cu Google în domeniul navigației și va oferi mașinilor performanțe super-asemănătoare unui computer
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 feb 2023

Mercedes-Benz a făcut echipă cu Google în domeniul navigației și va oferi performanțe super-asemănătoare unui computer” în fiecare mașină cu senzori de conducere automată, în încercarea de a concura cu Tesla și cu noii veniți chinezi, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Producătorii de automobile, noi și vechi, se întrec pentru a oferi funcții software similare cu cele dezvoltate de Tesla, care permit actualizarea de la distanță a performanței vehiculului, a autonomiei bateriei și a capacităților de conducere autonomă, scrie News.ro.

Dacia Spring a depășit în vânzări VW ID.4 și ID.3 și a urcat pe locul II în Europa CITEȘTE ȘI Dacia Spring a depășit în vânzări VW ID.4 și ID.3 și a urcat pe locul II în Europa

Producătorul german de automobile a acceptat să împartă veniturile cu producătorul de semiconductori Nvidia, partenerul său în domeniul software-ului de conducere automată din 2020, pentru a reduce costul inițial al achiziționării de semiconductori scumpi de mare putere, a declarat directorul general Ola Kaellenius.

”Plătești doar pentru un cip puternic subvenționat și apoi îți dai seama cum să maximizezi veniturile comune”, a spus el, motivând că costurile ar fi scăzute chiar dacă șoferii nu ar activa toate caracteristicile permise de cip.

Dar numai clienții care plătesc pentru un pachet de opțiuni suplimentare ar avea mașini echipate cu tehnologia senzorilor Lidar și alt hardware pentru conducerea automată ”Nivel 3”, care au un cost variabil mai mare, a spus Kaellenius.

Producătorul de senzori pentru conducere autonomă Luminar Technologies, la care Mercedes deține o mică participație, a încheiat un acord de mai multe miliarde de dolari cu producătorul de automobile pentru a-și integra senzorii într-o gamă largă de vehicule până la jumătatea deceniului,.

Mercedes a spus că colaborarea cu Google îi va permite să ofere informații despre trafic și redirecționare automată în mașinile sale. De asemenea, șoferii vor putea viziona YouTube pe sistemul de divertisment al mașinii atunci când mașina este parcată sau în modul de conducere autonomă de nivelul 3, care permite șoferului să-și ia ochii de la volan pe anumite drumuri, atâta timp cât își poate relua controlul dacă este necesar.

Alți producători de automobile precum General Motors, Renault, Nissan și Ford au integrat un întreg pachet de servicii Google în vehiculele lor, oferind funcții precum Google Maps, Google Assistant și alte aplicații.

Toate vehiculele de pe viitoarea platformă cu arhitectură modulară a Mercedes vor avea, de asemenea, așa-numitele hiperecrane care se vor extinde pe cockpitul mașinii.

viewscnt
Afla mai multe despre
mercedes-benz
google