Metrorex schimbă tronsonul intens folosit și de corporatiști, unul dintre cele mai aglomerate

Metrorex schimbă tronsonul intens folosit și de corporatiști, unul dintre cele mai aglomerate
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 mai 2019

Metrorex va începe, în această toamnă, înlocuirea căii de rulare pe toată lungimea Magistralei 2 de metrou Pipera - Berceni, lucrare care va dura 48 de luni, fără întreruperea circulației pe timp de zi, a declarat, joi, directorul Metrorex, Dumitru Șodolescu.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Trebuie să înțelegeți că Magistrala 2 este foarte veche, dovadă că o băgăm într-o etapă de modernizare complexă, care înseamnă înlocuirea căii de rulare pe toată lungimea, 18 kilometri, cale dublă, și înlocuirea echipamentelor de pe calea de rulare. Durata este de 48 de luni, datorită faptului că vom lucra numai pe timp de noapte, fără a întrerupe circulația. Dacă ar fi fost să fie o execuție nouă, o făceai într-un an și jumătate", a afirmat Șodolescu, potrivit Agerpres.

VIDEO Ferrari a prezentat primul său model 4x4, hibrid, cu patru motoare, care poate atinge 340 de kilometri pe oră CITEȘTE ȘI VIDEO Ferrari a prezentat primul său model 4x4, hibrid, cu patru motoare, care poate atinge 340 de kilometri pe oră

Directorul Metrorex a precizat că licitația pentru această lucrare va fi introdusă vineri de către companie în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP).

El a mai arătat că prelungirea Magistralei 2 de metrou cu câteva stații, de la stația Pipera, este o prioritate a Metrorex, pentru reducerea timpului dintre trenuri de la 3 minute la 1 minut.

Referindu-se la aglomerațiile care se înregistrează la stațiile Pipera și Aurel Vlaicu, directorul Metrorex a explicat că la ambele stații urmează să fie construite ieșiri suplimentare în urma unui protocol încheiat cu Primăria Sectorului 2 și Primăria Capitalei.

viewscnt
Afla mai multe despre
metrorex
magistrala 2