Ministrul Transporturilor, despre dosarul de corupție de la Otopeni: "Rețea" e cuvântul potrivit pentru ce se întâmplă acolo. "Un fel de șicană" a apărut non-stop la licitații

Ministrul Transporturilor, despre dosarul de corupție de la Otopeni: "Rețea" e cuvântul potrivit pentru ce se întâmplă acolo. "Un fel de șicană" a apărut non-stop la licitații
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 apr 2023

Ministrul social-democrat al Transporturilor Sorin Grindeanu spune că, în cazul situației aeroportului Otopeni, unde procurorii DNA au deschis o anchetă de corupție, asupra sa nu s-au făcut presiuni legate de atribuirea spațiilor din incinta aerogării. A constatat însă „șicane” permanente legate de organizarea licitației. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

„Asupra mea nu s-au făcut niciun fel de presiuni și niciun fel de discuții, dar a apărut non stop, așa, un fel de șicană, dacă vreți. Haideți să vă dau un exemplu: ca să ții o licitație de acest tip trebuie să faci caiet de sarcini. (...) S-a ajuns la șicane de tipul contestarea caietului de sarcini, suntem în faza în care s-a mers și în instanță cu această contestare și, surprinzător, s-a câștigat. S-a câștigat și acum suntem în faza în care aeroportul trebuie să dea câștigătorul către firma care să elaboreze caietul de sarcini”, a afirmat ministrul Transporturilor, în emisiunea Insider Politic, sâmbătă, la Prima Tv, citat de News.ro.

Grindeanu spune că „rețea” este „cuvântul potrivit” pentru ceea ce se întâmplă la aeroport.

„De aia vă spun că sunt bucuros că se intră totuși odată cu această anchetă, pe un făgaș normal, că, în sfârșit se poate merge pe un calendar rezonabil încât să ținem această licitație publică. Să vină operatori internaționali și să se asigure cele două componente esențiale:, din punctul meu de vedere: bani mai mulți pentru aeroport și servicii mai bune pentru călători”, adaugă ministrul.

Grindeanu anunță achiziții de garnituri feroviare noi, după 20 de ani de la ultimele investiții de acest fel CITEȘTE ȘI Grindeanu anunță achiziții de garnituri feroviare noi, după 20 de ani de la ultimele investiții de acest fel

Grindeanu a reafirmat că a cerut directorului aeroportului București să organizeze o licitație deschisă pentru spațiile comerciale din interiorul aerogării.
Ministrul a reafirmat că nu cunoaște personal pe niciunul dintre angajații aeroportului vizați de ancheta de corupție deschisă de DNA.

Întrebat dacă a discutat cu Rareș Bogdan al cărui nume apare în stenogramele procurorilor, vicepremierul a răspuns negativ.
Grindeanu mai spune că „e normal” să fie chemat și el la audieri în fața procurorilor pentru a șpune ce știe despre acest subiect, precizând că nu are emoții în acest sens.

Fostul director general al Companiei Naționale Aeroporturi București (CNAB) george Alexandru Ivan a fost reținut, alături de trei oameni de afaceri, într-un dosar de luare de mită și trafic de influență instrumentat de DNA vizând contracte pentru exploatarea spațiilor comerciale din interiorul aeroportului Otopeni. De asemenea, fostul director al Direcției Management Facilități Aeroportuare din cadrul CANB a fost plasat sub control judiciar.

Ulterior, în spațiul public au apărut stenograme din dosar în care erau invocate numele mai multor oameni politici, inclusiv cel al lui Sorin Grindeanu.
Grindeanu a precizat vineri că nu îi cunoaște personal pe cei care din stenogramele apărute în spațiul public în legătură cu dosarul privind activitatea Companiei Naționale Aeroporturi București, dar că a înțeles că este ”ciufut”, nu are anturaj și că nu merge ”pe combinații”. Grindeanu a explicat că cei care dețin spații în Aeroportul Otopeni sunt în faza în care li s-au prelungit contractele de închiriere pe două luni, până la finalizarea licitației, și a subliniat că fostul ministru al Transporturilor prelungise contractele de închiriere pe trei ani

viewscnt
Afla mai multe despre
sorin grindeanu
aeroportul otopeni
corutie
spatii aeroport
licitatie