Mișcare-fulger: Renault l-a demis pe CEO-ul Thierry Bollore

Mișcare-fulger: Renault l-a demis pe CEO-ul Thierry Bollore
scris 11 oct 2019

Thierry Bollore, directorul general al Renault, a fost demis de board-ul companiei într-o mișcare-fulger, fără ca motivele să fie anunțate oficiale. Neoficial, se pare că legăturile cu Carlos Ghosn i-au sfârșit cariera la Renault.

ULTIMA ORĂ Nouriel Roubini, "Dr. Doom", vine în România. Detalii AICI

Consiliul de Administrație al Renault Group a anunțat că „a decis să încheie mandatul domnului Thierry Bollore ca Chief Executive Officer al Renault SA și președinte al Renault, cu efect imediat”.

Consiliul de Administrație a decis să o numească, de asemenea cu efect imediat, pe doamna Clotilde Delbos în poziția de CEO pe o perioadă interimară, până se va încheia procesul de numire a unui nou CEO.

Au mai fost numiți Olivier Murguet și Jose Vincente de los Mozos ca directori adjuncți ai lui Clotilde Delbos.

FOTO Cinci stele de siguranță, pentru BMW Serie 1 și 3, dar și două surprize neplăcute CITEȘTE ȘI FOTO Cinci stele de siguranță, pentru BMW Serie 1 și 3, dar și două surprize neplăcute

Jean Dominique Senard, președintele board-ului Renault, va prelua și postul de președinte al companiei, interimar.

Thierry Bollore, care a aflat de iminenta sa destituire cu o zi înainte de ședința board-ului, chiar la întoarcerea dintr-o vizită în Japonia, a declarat că este o lovitură neașteptată și că nu știe unde a greșit. Bollore a fost numit COO al Renault în momentul în care i-a fost acordat ultimul mandat de CEO și președinte al Renault lui Carlos Ghons. După arestarea lui Ghosn, el a devenit CEO al companiei.

Clotilde Delbos are o carieră în zona financiară a business-urilor, cu un trecut în Price Waterhouse, ca director financiar. În Renault lucrează din 2012, ea fiind numită Director Global al Alianției pentru control, dar și vicepreședinte al Group Renault pentru control.

viewscnt
Afla mai multe despre
thierry bollore
ceo renault demis
nou sef renault