Mișcare-fulger: Renault l-a demis pe CEO-ul Thierry Bollore

Mișcare-fulger: Renault l-a demis pe CEO-ul Thierry Bollore
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 11 oct 2019

Thierry Bollore, directorul general al Renault, a fost demis de board-ul companiei într-o mișcare-fulger, fără ca motivele să fie anunțate oficiale. Neoficial, se pare că legăturile cu Carlos Ghosn i-au sfârșit cariera la Renault.

ULTIMA ORĂ Nouriel Roubini, "Dr. Doom", vine în România. Detalii AICI

Consiliul de Administrație al Renault Group a anunțat că „a decis să încheie mandatul domnului Thierry Bollore ca Chief Executive Officer al Renault SA și președinte al Renault, cu efect imediat”.

Consiliul de Administrație a decis să o numească, de asemenea cu efect imediat, pe doamna Clotilde Delbos în poziția de CEO pe o perioadă interimară, până se va încheia procesul de numire a unui nou CEO.

Au mai fost numiți Olivier Murguet și Jose Vincente de los Mozos ca directori adjuncți ai lui Clotilde Delbos.

FOTO Cinci stele de siguranță, pentru BMW Serie 1 și 3, dar și două surprize neplăcute CITEȘTE ȘI FOTO Cinci stele de siguranță, pentru BMW Serie 1 și 3, dar și două surprize neplăcute

Jean Dominique Senard, președintele board-ului Renault, va prelua și postul de președinte al companiei, interimar.

Thierry Bollore, care a aflat de iminenta sa destituire cu o zi înainte de ședința board-ului, chiar la întoarcerea dintr-o vizită în Japonia, a declarat că este o lovitură neașteptată și că nu știe unde a greșit. Bollore a fost numit COO al Renault în momentul în care i-a fost acordat ultimul mandat de CEO și președinte al Renault lui Carlos Ghons. După arestarea lui Ghosn, el a devenit CEO al companiei.

Clotilde Delbos are o carieră în zona financiară a business-urilor, cu un trecut în Price Waterhouse, ca director financiar. În Renault lucrează din 2012, ea fiind numită Director Global al Alianției pentru control, dar și vicepreședinte al Group Renault pentru control.

Urmărește-ne și pe Google News
viewscnt
Afla mai multe despre
thierry bollore
ceo renault demis
nou sef renault