CEO-ul Renault, Thierry Bollore, pe punctul de a fi dat afară

CEO-ul Renault, Thierry Bollore, pe punctul de a fi dat afară

Jean Dominique Senard, președinte Renault, și Thierry Bollore, CEO Renault (dreapta)

Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 10 oct 2019

Renault are în plan să scape de CEO-ul Thierry Bollore, potrivit unor informații din interior publicate de presa franceză. Președintele Jean Dominique Senard dorește să „curețe” relațiile cu Nissan, iar Bollore este printre ultimii susținători ai lui Carlos Ghosn.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Faptul că a fost unul din oamenii formați de Carlos Ghosn, dar și pentru că a fost numit COO al Renault cu susținerea acestuia, dar mai ales faptul că, după arestarea fostului șef al companiei, Bollore l-a susținut și apărat sunt câteva dintre motivele pentru care Jean-Dominique Senard, președintele Renault, se pare că nu îl mai dorește la conducerea executivă a companiei, susțin Le Figaro și Les Echos. Dincolo de acestea, cei de la Nissan nu mai au încredere în el și vor alt om, mai ales în condițiile în care Ashwani Gupta, un veteran al Renault, a devenit COO al japonezilor. Cu siguranță, cei de la Nissan nu au uitat faptul că, după arestarea lui Ghosn, Bollore a fost cel care a refuzat să ia măsuri împotriva fostului șef și a vorbit despre o conspirație împotriva acestuia.

Renault ar putea lansa un nou automobil electric care să concureze cu Model 3 de la Tesla CITEȘTE ȘI Renault ar putea lansa un nou automobil electric care să concureze cu Model 3 de la Tesla

Informațiile publicate de francezi arată că, la următoarea ședință a Consiliului de Administrație, din 18 octombrie, Senard va propune înlocuirea lui Bollore și căutarea unui nou CEO pentru Renault. Jurnaliștii francezi spun că relațiile dintre cei doi nu mai sunt de mult cordiale. Printre altele, el este acuzat și de plecarea unor executivi cu vechime în companie, Thierry Koskas și Arnaud Deboeuf, racolați de rivalii de la PSA.

viewscnt
Afla mai multe despre
renault
jean dominique senard
thierry bollore
nissan