Musk este împotriva taxelor vamale impuse de Biden mașinilor electrice chinezești

Musk este împotriva taxelor vamale impuse de Biden mașinilor electrice chinezești
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 mai 2024

Fondatorul Tesla, Elon Musk, a declarat la Paris, în fața investitorilor din domeniul tehnologiei, că este împotriva taxelor vamale pentru vehiculele electrice chinezești, menite să stimuleze producția americană, afirmând că nu este în favoarea unor măsuri care distorsionează piața, scrie Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

Președintele SUA, Joe Biden, a instituit noi taxe vamale pentru importurile de vehicule electrice și baterii chinezești, în încercarea de a proteja locurile de muncă din industria auto americană, arată G4Media.ro.

VIDEO Italienii merg înaintea contractului și încep montarea tablierului aferent unui pod la Autostrada Sibiu - Pitești, cu macara de 700 tone CITEȘTE ȘI VIDEO Italienii merg înaintea contractului și încep montarea tablierului aferent unui pod la Autostrada Sibiu - Pitești, cu macara de 700 tone

„Nici Tesla și nici eu nu am cerut aceste tarife, de fapt am fost surprins când au fost anunțate. Lucrurile care inhibă libertatea de schimb sau denaturează piața nu sunt bune”, a declarat Musk.

El a spus că Tesla concurează „destul de bine pe piața din China”, adăugând că „sunt în favoarea lipsei de taxe vamale”.

Mogulul Tesla a vorbit prin intermediul unei legături video în cadrul conferinței anuale „Viva Technology” de la Paris, unde au urcat pe scenă și importanți directori din domeniul tehnologiei și personalități politice – inclusiv fostul director al Google Eric Schmidt și fostul emisar american pentru climă John Kerry.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
elon musk
taxe
masini