Nicușor Dan: 20 de autobuze electrice care au făcut testul de anduranță vor ieși pe traseu de mâine. Linile 330 și 335 vor avea autobuze electrice

Nicușor Dan: 20 de autobuze electrice care au făcut testul de anduranță vor ieși pe traseu de mâine. Linile 330 și 335 vor avea autobuze electrice
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 dec 2023

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că 20 de autobuze electrice care au făcut testul de anduranță vor ieși pe traseu de mâine, iar linile 330 și 335 vor avea autobuze electrice.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

“Avem în spate un autobuz electric, primul din cele 100 care au venit în București. E important că au venit toate cele 100, pentru că trebuia ca ele să vină înainte de 31 decembrie 2023, pentru că era ultimul moment în care puteam să cheltuim banii europeni care le sunt alocați. Dintre aceste 100, 20 au făcut deja testul de aduranță și începând de mâine ne vor ieși pe traseu. Linile 330 și 335 vor avea autobuze electrice”, a declarat Nicușor Dan.

VIDEO PROFIT NEWS TV Maratonul de Retail - Director executiv ARMO: Comerțul online a ajuns în vizorul autorităților de la Bruxelles. Există mulți jucători din străinătate care se uită cu poftă spre piața românească CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Maratonul de Retail - Director executiv ARMO: Comerțul online a ajuns în vizorul autorităților de la Bruxelles. Există mulți jucători din străinătate care se uită cu poftă spre piața românească

El a explicat că aceste autobuze vor avea toate dotările, de la aer condiționat la USB pentru telefoanele mobile, scrie News.ro.

“Sunt autobuze care au toate dotările, care sunt normale pentru anul în care suntem. Au aer condiționat, au posibilitatea de a plăti direct cu card-ul, au USB pentru telefoane mobile, tot ce trebuie pentru un autobuz din 2023. Și autonomia de aproximativ 300 de kilometri, garanție opt ani sau 480 de mii de kilometri”, a explicat primarul Capitalei.

De asemenea, viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu, a anunțat că anul viitor vor veni și primele troleibuze moderne.

“Avem autobuzele electrice livrate și deja intră în traseau, așa cum a spus și domnul primar. O premieră pentru municipiul București, alături de cele 100 de tramvaie noi. Și de la 1 ianuarie vom primi primele troleibuze noi, moderne. Vom avea la anul 300 de autovehicule și vehicule care vor intra în circulație și vor înnoi parcul auto de la nivelul muncipului București. Am promis un transport modern la începutul acestui mandat și sper că ne-am ținut de promisiune. Lucrăm la benzi unice pentru transportul în comun, lucrăm la metode de a fluidiza traficul, sperăm ca bucureștenii să folosească aceste autobuze și să se bucure de ele pentru că urmează și altele să vină perioada următoare”, a afirmat Stelian Bujduveanu.

El a mai anunțat că pentru autobuzele electrice au fost puse în funcțiune 10 stații de încărcare lentă, iar alte 20 vor fi montate în perioada următoare.

“Am recepționat astăzi încă 20 de stații de încărcare lente. Optimist, aș spune în primele luni ale anului viitor să avem totul funcțional și totul pe traseu. Depinde foarte mult de infrastructura de alimentare cu energie electrică. Pe lângă stațiile cu încărcare lentă vom achiționa și stațiile cu încărcare rapidă care vor fi la capăt de linie. Sunt 30 de stații de încărcare lentă aduse, dintre care 10 sunt puse în funcțiune și celelalte 20 urmează să fie montate în perioada următoare”, a mai declarat viceprimarul Capitalei.

viewscnt
Afla mai multe despre
autobuze electrice