Nicușor Dan: Există un consens la nivelul consilierilor generali pentru a introduce un tarif unic pentru parcări

Nicușor Dan: Există un consens la nivelul consilierilor generali pentru a introduce un tarif unic pentru parcări
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 sep 2022

Primarul general al municipiului București, Nicușor Dan, a declarat că la nivelul consilierilor generali există un consens în vederea simplificării regulamentului de parcare, astfel încât să existe un singur tarif pentru toate locurile administrate de Primăria Capitalei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Întrebat joi seară, la postul B1TV, dacă există la nivelul municipalității intenția de a modifica regulamentul de parcare, astfel încât să nu existe zone diferențiate, ci un tarif unic de cinci lei, Nicușor Dan a confirmat, relatează Agerpres.

Air France va mări salariile și va plăti bonusuri tuturor angajaților, pentru a compensa inflația CITEȘTE ȘI Air France va mări salariile și va plăti bonusuri tuturor angajaților, pentru a compensa inflația

„În momentul de față există zona zero cu 10 lei, zona I cu 5 lei și zona II cu 2,5 lei, dar în zona II sunt extrem de puține locuri de parcare - nu știu dacă sunt 150-200, din cele 10.000 care există cu totul. Și atunci, pentru moment, pentru ca lucrurile să fie simple pentru toată lumea, este o propunere care este îmbrățișată de consilierii generali, să simplificăm foarte tare regulamentul acesta. (...) (Această propunere, n.r.) nu este în vigoare acum, dar vă confirm că aceste discuții există și există, practic, un consens pe subiectul acesta”, a spus el.

„Nu aplicăm regulamentul acesta ca să luăm bani la buget, ci pentru a face un trafic mai civilizat”

Totodată, primarul a remarcat că după ce autoritatea locală a început să aplice regulamentul privind parcările, mai mulți cetățeni au ales să își lase mașina la periferie și să folosească transportul în comun.

„Deodată, s-a populat mult mai mult parcarea din Cora Pantelimon. De ce? Pentru că dacă tu vei spune că parcarea în centrul Bucureștiului este gratuită, oricâte park and ride-uri vei face în jurul Bucureștiului, nimeni nu o să își lase mașina acolo, să urce într-un mijloc de transport în comun, să vină în centru”, a afirmat el.

Nicușor Dan a subliniat că municipalitatea nu aplică regulamentul de parcare pentru a câștiga venituri suplimentare, ci pentru a genera un trafic mai civilizat. El a adăugat că până în prezent au fost marcate 10.000 de locuri de parcare, dar că numărul acestora va crește la 150.000 într-un an și jumătate.

„Nu aplicăm regulamentul acesta ca să luăm bani la buget, ci pentru a face un trafic mai civilizat, așa cum orașele occidentale l-au făcut de-acum 30-40-50 de ani. (...) Pentru a marca cele probabil 150.000 de locuri de parcare din tot ce înseamnă inel central, o să ne ia un an - un an și jumătate. Și atunci când o să terminăm asta, o să se vadă cu adevărat”, a mai spus primarul general.

viewscnt
Afla mai multe despre
nicușor dan
parcare
bucuresti