Audi are un nou președinte, după demisia lui Herbert Diess

Audi are un nou președinte, după demisia lui Herbert Diess
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 15 sep 2022

Consiliul de Supraveghere al Audi AG, subsidiară a Volkswagen Group, a ales un nou președinte, după ce Herbert Diess și-a dat demisia din toate funcțiile, inclusiv din cea deținută la Audi.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Noul președinte al Audi, marca premium a grupului VW, este Manfred Doss, cel care coduce de mai mult timp departamenteul juridic al grupului Volkswagen. Doss a fost numit membru al Consiliului de Supraveghere la începutul acestei luni, ca reprezentant al acționarilor, iar acum a fost numit în această funcție odată cu plecarea lui Herbert Diess. Este surprinzător faptul că noul CEO al VW Group, Oliver Blume, nu a preluat funcția deținută de predecesorul său, acesta fiind un obicei în companie, care subliniază controlul de la centru asupra activităților subsidiarelor.

Ședința Consiliului de Supraveghere în care a fost ales Doss a avut loc în Ungaria, la uzina pe care Audi o deține în această țară, în localitatea Gyor. Vicepreședinte al mărcii va rămâne Peter Mosch, care a deținut această funcție și anterior.

ULTIMA ORĂ VIDEO & FOTO Dacia surprinde pe toată lumea. “Mai sunt 2 zile!” CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ VIDEO & FOTO Dacia surprinde pe toată lumea. “Mai sunt 2 zile!”

Manfred Doss este jurist cu experiență, el fiind încă din 2013 șeful departamentului juridic al Porsche Automobil Holding SE, compania prin care familiile Porsche și Piech controlează VW AG. Din 2016 el a preluat aceeași funcție pentru întreg grupul Volkswagen. Din februarie 2022 este membru al Consiliului de Administrație pentru probleme juridice și de integritate al grupului.

Audi este condusă la nivel executiv de Markus Duesmann, un manager adus de Herbert Diess de la BMW de unde provenea și el. Cei doi au avut o relație foarte bună până când divizia CARIAD, de software, pe care o coordona Duesmann, a ratat mai multe obiective și a determinat amânarea unor lansări de modele ale mărcilor Audi și Porsche. Din cauza acestei divizii Herbert Diess a fost forțat să demisioneze.

viewscnt
Afla mai multe despre
audi
presedinte audi
manfred doss
herbert diess
markus duesmann