Nicușor Dan reiterează că nu susține continuarea proiectului de la Podul Ciurel: Nu e soluția corectă

Nicușor Dan reiterează că nu susține continuarea proiectului de la Podul Ciurel: Nu e soluția corectă

Sursa foto: Wili Bițescu

Profit.ro
Profit.ro
scris 4 mar 2024

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, și-a reiterat opoziția față continuarea proiectului de la Podul Ciurel, arătând că se bazează pe un PUZ ilegal și ar genera fluxuri mari de trafic în interiorul orașului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

„Proiectul de prelungire a acestei investiții până la Șoseaua de Centură este un proiect al lui Nicolae Ceaușescu, care s-a numit străpungerea A1 – A2 și care viza – nu numai România a făcut greșeala asta – unirea celor două autostrăzi, cea de la Pitești și cea de la Constanța prin Piața Unirii. De 40 – 50 de ani, oamenii s-au convins că nu e soluția corectă să distribui fluxurile mari de trafic prin interiorul orașului. Proiectul acesta mai are două probleme mari, așa cum el este desenat. Unu – trece la 20 de metri de bazinul de apă potabilă de la Roșu și Curtea de Apel București a anulat definitiv un PUZ pentru acest proiect, în anii 2012, 2014, însă, Consiliul General, la propunerea primarului de atunci, a luat un proiect care era anulat irevocabil de instanță și l-a pus ‘copy paste’ în PUZ Sector 6. Din cauza asta, noi putem să vorbim astăzi din nou de acest proiect, pe care instanța s-a pronunțat definitiv și a spus că este ilegal”, a explicat edilul general, într-o conferință de presă.

VIDEO SpaceX a trimis un nou echipaj spre Stația Spațială Internațională CITEȘTE ȘI VIDEO SpaceX a trimis un nou echipaj spre Stația Spațială Internațională

Nicușor Dan și-a exprimat în schimb susținerea pentru realizarea celor zece drumuri radiale, menite să conecteze Bucureștiul de centura actuală și, mai departe, de inelul de autostradă A0, scrie Agerpres.

„Eu cred că noi avem o mare oportunitate, așa cum au toate orașele europene în care ne place să ne plimbăm. Avem o mare oportunitate de a transforma Dâmbovița, care în momentul de față e un canal de beton în mijlocul orașului, în ceva atractiv. Dacă vrei să folosești densitatea academică din zona Regie, din zona Grozăvești, zona de la Biblioteca Națională și dacă vrei să îi dai un caracter cât mai pietonal, mai deschis – un spațiu de creație – nu poți să stimulezi aducerea fluxului de trafic. Acesta e motivul pentru care eu susțin foarte tare variantele alternative, care sunt aceste radiale care duc până în autostrada de centură, care să preia fluxurile”, a transmis primarul general.

viewscnt
Afla mai multe despre
nicușor dan
podul ciurel