Nissan a oferit șefilor Renault două locuri în comitetele de guvernanță, stingând astfel conflictul dintre companii

Nissan a oferit șefilor Renault două locuri în comitetele de guvernanță, stingând astfel conflictul dintre companii
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 21 iun 2019

Nissan a comunicat oficial că a oferit Renault locuri în comitetele pe care dorește să le înființeze pentru controlul companiei, încheind astfel disputa dintre cei doi parteneri din alianța care le poartă numele.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Declarația Nissan spune că CEO-ul Renault, Thierry Bollore, va primi un loc în comitetul de audit, iar președintele Renault, Jean Dominique Senard, va primi un loc în comitetul de nominalizări. Mai mult, Jean Dominique Senard va deveni vice-președinte al Consiliului de Administrație al Nissan, președinte urmând să fie Yasushi Kimura, consultant al JXTG Holdings.

Anunțul Nissan vine după ce Renault a refuzat să voteze planul de reorganizare a guvernanței corporative propus de șefii companiei. Refuzul a fost motivat de dorința francezilor de a fi reprezentați în comitetele care se vor înființa și care vor face parte din sistemul de guvernanță al Nissan. Renault a transmis la acel moment CEO-ului Hiroto Saikawa că dorește să îi fie reflectată poziția de principal acționar în aceste comitete.

FOTO SPION Renault Captur: noua generație a SUV-ului a fost fotografiată fără camuflaj CITEȘTE ȘI FOTO SPION Renault Captur: noua generație a SUV-ului a fost fotografiată fără camuflaj

Renault a transmis la rândul său un anunț în care vorbește despre „spiritul dialogului și respectul mutual care există în interiorul alianței” care a stat la baza acestei decizii.

Între cele două companii s-a instalat o tensiune tot mai vizibilă, după ce Nissan a refuzat să susțină fuziunea propusă de Fiat Chrysler celor de la Renault, o fuziune pe care Renault a vrut să o accepte, dar s-a împiedicat în condițiile puse de statul francez, acționar cu 15% al Renault.

Președintele Franței, Emanuel Macron, anunțase anterior, prin departamentul de comunicare, că va avea o discuție cu prim-ministrul japonez Shinzo Abe pe tema discuțiilor din Alianța Renault Nissan.

viewscnt
Afla mai multe despre
renault
nissan
alianța renault nissan
jean dominique senard
hiroto saikawa
thierry bollore