Nissan, pierdere netă de 3 miliarde euro, pe 2020. Renault a raportat contribuția negativă a acestora în bilanțul pe trimestrul 4

Nissan, pierdere netă de 3 miliarde euro, pe 2020. Renault a raportat contribuția negativă a acestora în bilanțul pe trimestrul 4
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 10 feb 2021

Nissan a anunțat rezultatele financiare ale primelor trei trimestre din anul fiscal 2020/2021, cu o scădere a veniturilor și pierderi operaționale. Renault a anunțat impactul asupra bilanțului său al acestor pierderi.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Nissan a înregistrat în perioada aprilie – decembrie a anului 2020 o pierdere operațională de 185,5 miliarde yeni (1,4 miliarde euro), ca urmare a scăderii veniturilor la 5.317,4 miliarde yeni (42 miliarde euro), cu aproape 30% comparativ cu perioada similară din 2019. Nissan se pregătește astfel să încheie întreg anul pe pierdere, pentru prima dată după foarte mulți ani. Pierderea netă a companiei s-a ridicat, în cele trei trimestre, la 367,7 miliarde yeni (aproape 3 miliarde euro).

În aceste condiții, Renault a anunțat că pierderea financiară a Nissan se va reflecta în bilanțul companiei franceze pentru anul 2020, cu o contribuție negativă asupra veniturilor nete, în trimestrul patru, la un nivel de 123 de milioane euro.

Prima companie rent-a-car care a comandat Dacia Spring a anunțat prețul cu care va putea fi închiriată. „Punem pe piață mașina electrică cea mai ieftină.” CITEȘTE ȘI Prima companie rent-a-car care a comandat Dacia Spring a anunțat prețul cu care va putea fi închiriată. „Punem pe piață mașina electrică cea mai ieftină.”

Estimările Nissan pentru anul fiscal care se va închide pe 31 martie arată o scădere a veniturilor la 7700 miliarde yeni și o pierdere de 205 miliarde yeni, valori mai mici decât cele estimate anterior.

„În timp ce vom rămâne disciplinați în transformarea businessului, vom întări mai departe tehnologia electrificării, care este unul din atuurile noastre, și vom continua să lansăm vehicule electrificate la nivel global pentru a atinge ținta de neutralitate de carbon în 2050, astfel încât să putem îmbunătăți valoarea corporației și a brandului nostru”, a declarat Makoto Uchida, CEO Nissan.

Renault deține 44,3% din acțiunile Nissan, iar Nissan controlează 15% din compania franceză. Ambele companii au anunțat planuri ambițioase de restructurare, concentrate în special pe reduceri de costuri, de personal, închideri de facilități neeficiente, astfel încât să-și schimbe strategiile de business de pe creșterile de volume, așa cum fuseseră stabilite de Carlos Ghosn, pe creșteri ale profiturilor pe produs.

viewscnt
Afla mai multe despre
renault
nissan
rezultate nissan
bilant renault