Nissan va vinde angajaților proprii energie electrică din surse regenerabile

Nissan va vinde angajaților proprii energie electrică din surse regenerabile
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 23 dec 2021

Nissan Motor a decis să vândă energia electrică pe care o generează din surse regenerabile 100% către angajații săi din Japonia, „ca parte a efortului de netralitate de carbon”. Primii angajați care vor beneficia de energie de la Nissan vor fi cei din regiunea Kanto.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Constructorul japonez Nissan a devenit producător de energie electrică, solară și eoliană, pentru a-și asigura necesarul de energie pentru vehiculele electrice pe care le produce, dar și pentru a transforma facilitățile de producție în unități cu emisii reduse de CO2, cu o țintă de zero emisii pe termen lung. Numai că producția de energie a celor de la Nissan este suficient de mare încât constructorul a decis să vândă surplusul către terți. Primul pas a fost făcut în 2019, prin deschiderea de stații de încărcare de la rețelele de delaeri și de la propriile unități din Japonia. Acum, Nissan trece la un nou pas: angajații vor primi și ei energie electrică, produsă exclusiv din surse regenerabile. Primii care vor avea acces la această resursă vor fi cei din zona metropolitană Tokyo, regiunea Kanto, unde se află una dintre uzinele Nissan, ulterior fiind prevăzută o extindere a distribuției în toată Japonia.

Reprezentanții Nissan au anunțat că intenționează să caute partenerul ideal pentru a oferi energie electrică proprietarilor de modele electrice Nissan, Leaf sau Ariya.

FOTO Mitsubishi va prezenta două concepte, dintre care unul electric, la Salonul Auto din Tokyo CITEȘTE ȘI FOTO Mitsubishi va prezenta două concepte, dintre care unul electric, la Salonul Auto din Tokyo

Nissan țintește o neutralitate de carbon pentru întreaga producție până în 2050. Pentru a reuși acest lucru, constructorul nipon va trebui să ajungă cu emisiile la nivelul zero pentru fiecare dintre operațiunile sale, de la dezvoltare și producție, până la vânzări. Printre inițiativele pe care le-a anunțat compania se numără și utilizarea de baterii de înaltă capacitate pentru stocarea de energie regenerabilă.

Nissan se numără printre primele mărci care au lansat un automobil electric de serie, Leaf, care acum a ajuns deja la a doua generație. Acesta utilizează noua platformă electrică a Alianței Renault – Nissan – Mitsubishi, ce va fi preluată și pe următoarele modele ale Nissan.

viewscnt
Afla mai multe despre
nissan
energie regenerabilă
curent electric pentru angajati
nissan leaf