Noile Dacia Sandero și Logan folosesc piese produse de Nissan, în uzina din Spania

Noile Dacia Sandero și Logan folosesc piese produse de Nissan, în uzina din Spania
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 5 feb 2021

Partenerul de alianță al Renault Group, Nissan, a anunțat că a început fabricația în uzina sa spaniolă din Cantabria de componente pentru modelul propriu, Qashqai, precum și pentru modelele Dacia.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
Dincolo de COVID-19, rămâne problema bolilor cronice și a celor grave. Ce poate face Europa și ce are de învățat România? CITEȘTE ȘI Dincolo de COVID-19, rămâne problema bolilor cronice și a celor grave. Ce poate face Europa și ce are de învățat România?

Dacia va primi piese produse de Nissan în Spania, pentru noile generații ale Sandero și Logan care sunt fabricate în cele două uzine din România și Maroc. Ulterior, modelele vor fi produse și sub marca Renault în alte uzine din lume. Reprezentanții uzinei Nissan din Los Corrales de Buelna au declarat că este vorba despre circa 1,2 milioane de piese anual ce vor fi produse pentru Dacia. Este vorba despre tamburii de frână și articulații pentru direcție, pentru noile Logan și Sandero, piese care fac parte din platforma CMF-B a alianței, dar în versiunea simplificată.

De la afaceri de 50.000 la 4 milioane de euro, prin vânzarea online CITEȘTE ȘI De la afaceri de 50.000 la 4 milioane de euro, prin vânzarea online

Este pentru prima dată când uzina Nissan va fabrica componente Dacia, acest lucru fiind posibil datorită trecerii la noua platformă comună, CMF-B. Cu toate acestea, piesele nu vor fi similare cu cele de pe Renault Clio sau Nissan Juke, ele având parametri specifici mărcii Dacia.

Nissan a investit 7 milioane de euro în uzina de piese din Spania, pentru a o moderniza și adapta, astfel încât „să-și consolideze valoarea în cadrul Alianței Renault – Nissan – Mitsubishi”, potrivit directorului Eduard Reinmondez.

Soluțiile inteligente de video colaborare: o nouă dimensiune pentru creșterea productivității în mediul de lucru hibrid CITEȘTE ȘI Soluțiile inteligente de video colaborare: o nouă dimensiune pentru creșterea productivității în mediul de lucru hibrid

Unul dintre noii beneficiari al uzinei, în urma investiției, va fi noua generație Nissan Qashqai, ce va fi fabricat în Marea Britanie, în uzina mărcii din Sunderland, cu un volum de circa 600.000 de piese anual.

Uzina din Cantabria a Nissan are peste 500 de angajați și este una dintre cele mai mari unități de componente de turnătorie din Europa. Modelele care beneficiază de piese produse în această fabrică se numără Juke, Qashqai, Micra, e-NV200, Leaf și Navara, de la Nissan, și Kadjar, Megane și Captur, de la Renault.

Lumea clocotește. Ce șanse are programul noului Guvern să fie respectat? CITEȘTE ȘI Lumea clocotește. Ce șanse are programul noului Guvern să fie respectat?

Fabrica din Cantabria are în prezent peste 500 de angajați și este una dintre cele mai importante fabrici de turnătorie și prelucrare din Europa. Produce discuri de frână și articulații de direcție pentru modelele Nissan Juke, Qashqai, Micra, e-NV200, LEAF și Navara, precum și pentru modelele Renault Kadjar, Megane și Captur. 

viewscnt
Afla mai multe despre
nissan
uzina nissan
dacia sandero
componente logan
piese sandero
cmf-b