O barjă încărcată cu 1.100 de tone de nisip s-a scufundat pe canalul Poarta Albă – Midia Năvodari

O barjă încărcată cu 1.100 de tone de nisip s-a scufundat pe canalul Poarta Albă – Midia Năvodari
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 feb 2023

O barjă încărcată cu 1100 de tone de nisip s-a scufundat pe canalul Poarta Albă – Midia Năvodari, anunță Autoritatea Navală Română (ANR), precizând că nu există urme de poluare și nici nu a fost afectat traficul în zona respectivă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

ANR a transmis că barja plecase din Cernavodă și urma să ajungă la Ovidiu, scrie News.ro.

FOTO Campanie de exproprieri lansată pentru Autostrada Sibiu-Făgăraș CITEȘTE ȘI FOTO Campanie de exproprieri lansată pentru Autostrada Sibiu-Făgăraș

“Evenimentul de navigație a avut loc seara trecută în jurul orei 23.30. Barja, care făcea parte dintr-un convoi, are pavilion român și este încărcată cu 1100 tone nisip. Acesta plecase din Cernavodă și urma ca în cursul dimineții să descarce încărcătura la Ovidiu. Pe parcursul nopții a acostat în zona amonte km 13 mal drept pe canalul Poarta Alba- Midia Năvodari, acolo unde s-a și scufundat. Căpitănia Portului Medgidia efectueaza cercetarea evenimentului de navigatie și urmează să stabilească motivul producerii scufundării”, a precizat ANR.

Sursa citată menționează că armatorul trebuie să înceapă operațiunea de ranfluare a navei în termen de zece zile.

“Nu există urme de poluare, iar traficul se desfășoară în zonă fără probleme. Locul scufundării a fost balizat și a fost transmis și un aviz către navigatori. Armatorul a fost înștiințat ca în termen de 10 zile sa înceapă operațiunea de ranfluare a navei și de curățare a șenalul navigabil”, a mai transmis Autoritatea Navală Română.

viewscnt
Afla mai multe despre
barja
nisip