O companie din Taiwan vrea să investească 8 miliarde dolari într-o uzină europeană de baterii pentru mașini electrice

O companie din Taiwan vrea să investească 8 miliarde dolari într-o uzină europeană de baterii pentru mașini electrice
scris 5 sep 2022

ProLogium Technology, companie taiwaneză producătoare de baterii pentru mașini electrice, vrea să investească 8 miliarde dolari într-o fabrică de baterii de tip „solid state” pentru mașini electrice și are pe lista scurtă patru țări europene.

Cele patru țări sunt Franța, Germania, Polonia și Marea Britanie, iar uzina ar trebui să fie construită în următorul deceniu, spune compania de consultanță Accuracy, care lucrează cu taiwanezii, scrie Hotnews.ro.

Rețeaua de dealeri Dacia de pe cea mai mare piață auto din Europa, pe punctul de a fi desființată CITEȘTE ȘI Rețeaua de dealeri Dacia de pe cea mai mare piață auto din Europa, pe punctul de a fi desființată

Uzina va fi una dintre cele mai mari de acest tip din Europa, investiția va avea trei faze și se vor întinde pe mulți ani, posibil chiar zece.

Uzina va produce baterii de tip „solid state”, fiind vorba despre cea mai promițătoare tehnologie pentru bateriile mașinilor electrice. Bateriile de tip sold state promit să ofere autonomie mai mare, timpi scurți de încărcare și siguranță sporită în comparație cu bateriile de tip litiu-ion.

Deși este o tehnologie la care lucrează mai multe companii, costurile sunt foarte ridicate și mai sunt multe obstacole tehnice de depășit.

Cei de la Accuracy spun că este concurență între țările europene care vor să găzduiască uzina, mai multe state promițând subvenții.

O decizie ar trebui luată cel devreme în al doilea trimestru din 2023

viewscnt
Afla mai multe despre
baterii
masini electrice
prologium technology