O nouă campanie de rechemare Mercedes-Benz în România, în dosarul softurilor ilegale. Aproape 2.000 de mașini vizate

O nouă campanie de rechemare Mercedes-Benz în România, în dosarul softurilor ilegale. Aproape 2.000 de mașini vizate
scris 15 oct 2019

Mercedes-Benz începe o nouă campanie de rechemare pentru mașinile diesel Euro 6 afectate de decizia KBA, care obligă marca să actualizeze software-ul motorului. Rechemarea vizează acum aproape 2.000 de exemplare GLE 350 d din România, parte a celor peste 600.000 de automobile la nivel global.

ULTIMA ORĂ Nouriel Roubini, "Dr. Doom", vine în România. Detalii AICI

O nouă etapă în cadrul campaniei de rechemare a mașinilor diesel Euro 6 vizate de sancțiunile KBA aplicate celor de la Mercedes-Benz a început să se deruleze în România, prin notificarea legală trimisă autorităților. Potrivit documentelor oficiale, “la solicitarea Autorității Germane pentru reglementarea Autovehiculelor (KBA), în cadrul unei campanii tehnice obligatorii de rechemare în service, vom actualiza software-ul calculatorului de motor la mai multe autovehicule diesel cu norma de poluare Euro 6”, spun cei de la Mercedes-Benz. Operațiunea de actualizare va dura aproximativ o oră. Clienții vor primi scrisori de informare, pentru a fi invitați la cel mai apropiat atelier al mărcii. Numărul exact al mașinilor vizate de această campanie se ridică la 1917 exemplare, fiind vorba despre modelul GLE 350 d.

Acuzațiile aduse de KBA celor de la Mercedes-Benz se referă la manipularea testelor de emisii de către aceste mașini. Practic, ei spun că softul motorului nu respectă legislația. Daimler a ripostat, spunând că acuzația nu este întemeiată. Luna trecută, Mercedes-Benz a fost și amendată de procurorii germani, cu suma de 870 milioane de euro, pentru neglijență în cazul motoarelor diesel care încalcă legislația. Precizările companiei referitoare la aceste rechemări spun că “potrivit interpretării dată de KBA legii, anumite calibrări specifice ale funcționalităților motorului vehiculelor trebuie modificate. Daimler a depus o obiecție împotriva ordinului administrativ al KBA și va clarifica chestiunile legale în tribunal, dacă va fi necesar”. Ulterior, compania a spus că nu va face demersuri împotriva acestor decizii.

FOTO-SPION Dacia Sandero 3. Primele imagini cu mașina camuflată CITEȘTE ȘI FOTO-SPION Dacia Sandero 3. Primele imagini cu mașina camuflată

La nivel global, Mercedes-Benz a demarat campania de rechemare, care cuprinde nu mai puțin de 670.000 de automobile diesel cu motoare Euro 6b, ultima generație de astfel de motoare, din care 280.000 s-ar afla în Germania. Potrivit informațiilor Daimler de pe site-ul oficial, modelele afectate sunt Vito 1.6 litri diesel (OM 622), C-Class 1.6 litri diesel (OM 626), ML/GLE/GL/GLS 3.0 litri diesel (OM 642), V-Class 2.2 litri diesel (OM 651) și GLC 2.2 litri diesel (OM 651). Mai sunt și alte modele, care vor fi anunțate individual.

Aici găsiți lista tuturor modelelor din campania de rechemare la nivel european pentru motoare Euro 6b

https://www.daimler.com/documents/innovation/other/uebersicht-modelle-diesel-rueckruf-published-by-daimler.pdf

Mercedes-Benz România a anunțat anterior și cealaltă campanie, pentru motoare Euro 5, care vizează 868 de vehicule vândute în România, al căror software va fi rescris. Pe site-ul Daimler există mai multe precizări referitoare la această campanie, care include 41.000 de automobile GLK, produse până în 2015, respectiv modelul 220 CDI 4MATIC, Euro 5. 22.500 din aceste automobile se află în Germania, restul în țările din UE.

viewscnt
Afla mai multe despre
rechemare mercedes
mercedes benz gle
motoare diesel mercedes
actualizare soft mercedes