O nouă confirmare pentru Dacia Stepway, un SUV mai mic decât Duster

O nouă confirmare pentru Dacia Stepway, un SUV mai mic decât Duster
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 3 apr 2023

Directorul de vânzări al mărcii Dacia, Xavier Martinet, a făcut o declarație prin care sugerează că marca urmează să dezvolte un SUV de clasă B mai mic decât Duster, dar mai mare decât Sandero. Informația confirmă speculațiile de până acum pe marginea acestui subiect.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Dacia încearcă să umple golul dintre Sandero și Duster, acolo unde se află deocamdată doar versiunea Stepway a acestui model, cu un produs nou, un crossover care să urmeze rețeta pe care Volkswagen a folosit-o cu modelele T-Roc și T-Cross. Odată cu lansarea celei de-a treia generații a lui Duster, constructorul român ar putea să înceapă dezvoltarea unui min-Duster, așa cum a făcut-o și cu Bigster, un Duster mai mare, dar construit pe aceeași platformă.

Vicepreședintele Dacia, șeful de vânzări și marketing al mărcii, Xavier Martinet, a declarat pentru Auto Express că „încercăm să separăm Sandero și Sandero Stepway în prezent. Este ceva ce am făcut în mod regulat”, a spus Martinet, însă a explicat că deasupra lui Stepway este „ceva”. „Simțim că este spațiu pentru a le diferenția mai mult, așa că asta este ceva ce vom investiga, între Stepway și Duster”.

ULTIMA ORĂ Dacia a anunțat unde va fi produs Bigster CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Dacia a anunțat unde va fi produs Bigster

Soluțiile la care s-a referit vicepreședintele Dacia par a confirma în acest fel faptul că există o intenție clară de a introduce un SUV clasic pentru acest segment, care este ocupat în prezent doar de Sandero Stepway. Un exemplu foarte sugestiv este Toyota, care a lansat Yaris Cross, pe un segment pe care exista și C-HR, urmând astfel exeplul VW, cu un model T-Cross de numai 4,10 metri, un crossover cu un succes foarte mare la public.

Reprezentanții Dacia au anunțat anterior că marca va lansa două noi modele compacte, imediat după Bigster, asta însemnând 2025 - 2026. Până atunci, Dacia se pregătește să prezinte Duster 3, la finalul acestui an, cu lansare în showroom-uri în 2024. Tot în perioada 2026 - 2027 ar urma să fie lansată pe piață a patra generație Sandero/Logan.

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia stepway
sandero
dacia duster 3
bigster