O nouă mașină electrică de la Stellantis

O nouă mașină electrică de la Stellantis
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 iun 2023

Stellantis va prezenta în octombrie un nou vehicul propulsat electric marca Citroën.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Stellantis, al treilea cel mai mare producător de automobile din lume după venituri, va dezvălui în octombrie prima sa mașină electrică la preț accesibil fabricată în Europa, transmite CNBC, preluată de News.ro. Noul model Citroën e-C3 va avea o autonomie de 320 de kilometri și o capacitate de ”încărcare rapidă” de 57 de minute, spune Citroën.

Compania spune că se așteaptă să facă prerezervările disponibile până la sfârșitul acestui an, livrările urmând să înceapă din al doilea trimestru al anului 2024. Luna trecută, Stellantis a anunțat că în acest an va adăuga la gama sa nouă vehicule electrice cu baterie, pentru a-șiextinde prezența pe această piață profitabilă, care este în prezent dominată de producătorii chinezi.

Peste 70 mine de război, descoperite și distruse în Marea Neagră, dintre care 7 de autoritățile române CITEȘTE ȘI Peste 70 mine de război, descoperite și distruse în Marea Neagră, dintre care 7 de autoritățile române

Compania își propune să aibă pe piață un total de 47 de vehicule electrice cu baterii până la sfârșitul anului 2024, se arată în comunicatul de presă din mai. Citroën încearcă să-și electrifice întreaga gamă până la sfârșitul anului 2024.

Vânzările de vehicule electrice cu baterii ale Stellantis au crescut cu 22% în primul trimestru al anului 2023,față de aceeași perioadă a anului trecut, a raportat compania.

INFOGRAFICE Piața auto locală: record de înmatriculări pe ultimii doi ani CITEȘTE ȘI INFOGRAFICE Piața auto locală: record de înmatriculări pe ultimii doi ani

Agenția Internațională pentru Energie a estimat în aprilie că vânzările de vehicule electrice au depășit 10 milioane în 2022, China reprezentând aproximativ 60% din piață. Europa este a doua cea mai mare piață pentru mașini electrice, vânzările crescând cu peste 15% în 2022, potrivit AIE. Se estimează că achizițiile de vehicule electrice vor crește la 25,9 milioane în 2028.

Este puțin probabil ca China să domine piața vehiculelor electrice în viitor, a declarat directorul general al Volvo Cars, Jim Rowan, pentru CNBC pe 8 iunie. ”Vedem o mulțime de mărci noi, complet electrice... care apar în China, iar asta face să fie oarecum turbulent și puțin haotic pe această piață, în timp ce oamenii luptă și joacă pentru poziție. Cred că se va dovedi mai dificil pentru ei să aibă succes în Europa și în America decât va fi pentru ei să aibă succes în China”, a spus Rowan.

viewscnt
Afla mai multe despre
stellantis
citroen