Oficiul European de Luptă Antifraudă verifică banii UE cheltuiți la Magistrala 5 de metrou. Acuzații de nereguli

Oficiul European de Luptă Antifraudă verifică banii UE cheltuiți la Magistrala 5 de metrou. Acuzații de nereguli
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 feb 2018

Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF) a început o anchetă vizând investițiile făcute din fonduri europene pentru Magistrala 5 de metrou din București, relatează RFI.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

”OLAF a deschis o investigație privind acuzații de nereguli privind proiectul finanțat de UE pentru linia 5 de metrou din București. Ca parte a acestei anchete, s-a efectuat un control la fața locului. Cu toate acestea, întrucât ancheta este în curs de desfășurare, OLAF nu poate formula alte comentarii. Acest lucru este menit să protejeze confidențialitatea investigațiilor ulterioare și posibile, procedurile judiciare ulterioare, datele cu caracter personal și drepturile procedurale”, arată OLAF într-un comunicat de presă transmis în urma unei solicitări din partea RFI, conform news.ro.

OLAF mai menționează că nu există un termen strict pentru finalizarea investigațiilor, iar durata depinde de o serie de factori, inclusiv  decomplexitatea fiecărui caz, numărul de state și persoane implicate, măsura în care alte servicii ale Comisiei și ale părților implicate cooperează și exercitarea drepturilor de apărare.

Cea mai circulată linie de metrou, folosită intens și de corporatiști, va fi modernizată CITEȘTE ȘI Cea mai circulată linie de metrou, folosită intens și de corporatiști, va fi modernizată

Oficiul European de Luptă Antifraudă afirmă, așadar, că nu poate preciza când va finaliza ancheta, dar detaliză că ”în 2016, durata medie a cazului a fost de 18,9 luni”.

Lucrările la Magistrala 5 au început în 2011, primul termen de finalizare a lucrărilor fiind 2014. Termenul a fost amânat de mai multe ori, în luna noiembrie 2016 autoritățile susținând că lucrările vor fi terminate la finalul anului 2017.

Proiectul Magistrala 5 de metrou - Secțiunea Râul Doamnei - Eroilor (PS Operă) inclusiv Valea Ialomiței va avea o lungime totală de aproape șapte kilometri, un număr de 10 stații și un depou. Valoarea totală a proiectului este de circa 3,12 miliarde lei cu TVA.

Constructorul secțiunii Râul Doamnei - Eroilor din Magistrala 5 este Asocierea Astaldi (Italia) - FCC Construccion (Spania) - Delta ACM (Romania) - AB Construct (România).

viewscnt
Afla mai multe despre
olaf
metrou