Japonezii de la SoftBank cumpără 20% din platforma Auto1 de vânzări mașini rulate, prezentă și în România. Una dintre cele mai mari investiții într-un start-up german

Japonezii de la SoftBank cumpără 20% din platforma Auto1 de vânzări mașini rulate, prezentă și în România. Una dintre cele mai mari investiții într-un start-up german
scris 16 ian 2018

Conglomeratul nipon SoftBank Group va achiziționa 20% din acțiunile platformei germane de vânzări mașini rulate Auto1, cu activitate și în România, în schimbul a 460 milioane de euro. Investiția japonezilor, prima din Germania, evaluează Auto1 la 2,9 miliarde de euro.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată pe Profit Insider

Investiția va fi derulată prin intermediul Vision Fund, fond înființat anul trecut de SoftBank împreună cu Guvernul saudit, cu un capital de peste 93 miliarde de dolari.

Banii vor fi folosiți pentru extinderea operațiunilor Auto1, au arătat reprezentanții companiei germane, citați de Financial Times.

Renault Group, compania din care face parte și Dacia, a înregistrat o creștere de 8,5% în 2017 și un volum record de vânzări CITEȘTE ȘI Renault Group, compania din care face parte și Dacia, a înregistrat o creștere de 8,5% în 2017 și un volum record de vânzări

Aceasta este prima investiție a SoftBank în Germania și una dintre cele mai mari investiții de până acum într-un start-up german.

Auto1 este lider european pe piața online de vânzări și achiziționări auto rulate și al doilea cel mai valoros start-up privat de pe continent, după serviciul suedez de streaming Spotify.

Fondată în 2012, compania este prezentă în 30 de țări, inclusiv în România, și are peste 35.000 de dealeri parteneri activi. Anul trecut, Auto1 a vândut peste 300.000 de mașini și a obținut venituri de 1,5 miliarde de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
auto1
softbank
vision fund
investitie
masini rulate
vanzari