Olandezii care utilizează telefonul mobil pe bicicletă riscă să fie amendați

Olandezii care utilizează telefonul mobil pe bicicletă riscă să fie amendați
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 iun 2019

Bicicliștii olandezi riscă să fie amendați, începând de luni, cu 95 de euro dacă folosesc telefonul mobil atunci când se află pe bicicletă, a anunțat guvernul, care caută soluții pentru reducerea numărului crescut de accidente.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Pentru a descuraja această tendință, Olanda a extins prevederile legii care interzice utilizarea telefoanelor mobile fără dispozitiv ''mâini libere'' la bordul unui vehicul aflat în mers și care se aplica până acum doar automobilelor, scrie Agerpres.

FOTO Noua aplicație de ride sharing, supranumită Google a Rusiei, a intrat în România CITEȘTE ȘI FOTO Noua aplicație de ride sharing, supranumită Google a Rusiei, a intrat în România

Pe lângă telefoane mobile, interdicția vizează tablete, dispozitive de redare muzicală și aparate fotografice. Utilizarea acestor aparate electronice la semafor, atunci când este lumina roșie, rămâne cu toate acestea legală, iar interdicția se aplică în cazul folosirii în timpul deplasării.

Potrivit organizației olandeze pentru siguranță rutieră, smartphone-urile sunt prezente în cazul unui accident din cinci atunci când sunt implicați tineri pe bicicletă.

viewscnt
Afla mai multe despre
olanda
amenda
biciclisti