Parlamentul European va înființa a comisie de anchetă în scandalul emisiilor poluante de la VW

Parlamentul European va înființa a comisie de anchetă în scandalul emisiilor poluante de la VW
scris 17 dec 2015

Parlamentul European a aprobat astăzi înființarea unei comisii de anchetă, care va analiza încălcarea standardelor de mediu și falsificarea testelor antipoluare de către grupul german Volkswagen, scrie Wall Street Journal.

Comisia va fi formată din 45 de membri, care vor fi numiți luna viitoare, și va investiga, printre altele, dacă autoritățile au fost permisive cu producătorii auto care nu respectă standardele de poluare. Ancheta ar urma să dureze aproximativ un an, urmând ca, ulterior, comisia să prezinte concluziile într-un raport.

Comisia Europeană, care urmează să fie audiată în cadrul acestei investigații, a declarat că va colabora cu membrii comisiei de anchetă.

Potrivit unor documente obținute de Financial Times, publicate în octombrie, oficialii Comisiei Europene știau de mai mult de doi ani despre practicile constructorilor auto privind manipularea rezultatelor testelor antipoluare, însă nu au luat măsuri pentru remedierea problemei.

Volkswagen este implicat într-un scandal după ce agenția de mediu din SUA a acuzat grupul auto că a utilizat un soft special pentru a falsifica rezultatele testelor referitoare la emisiile de gaze în cazul a 482.000 de vehicule diesel vândute în SUA. Informația a fost confirmată ulterior de către reprezentanții Volkwagen, care au arătat că dispozitivul, care fasifică oxizii de azot (NOx), a fost instalat pe aproximativ 11 milioane de mașini la nivel mondial în ultimii cel puțin 7 ani, inclusiv în Europa.

viewscnt
Afla mai multe despre
comisia europeana
parlament european
ce
ue
volkswagen
scandal
emisii
grup auto
vw
ancheta