Reuters: BERD a amânat acordarea unui credit pentru construcția unei uzine Volkswagen în Polonia

Reuters: BERD a amânat acordarea unui credit pentru construcția unei uzine Volkswagen în Polonia
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 15 dec 2015

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) a amânat acordarea unui credit de 250 milioane de euro pentru construcția unei uzine Volkswagen în Polonia, după ce grupul german a recunoscut că a instalat un dispozitiv ilegal pentru mascarea nivelului real al emisiilor de gaze în cazul a peste 11 milioane de mașini vândute pe piața globală, potrivit unor surse citate de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Linia de credit a fost aprobată de board-ul BERD la jumătatea anului, însă acordarea fondurilor a fost amânată în contextul scandalului emisiilor poluante, declanșat în a doua parte a lunii septembrie, au declarat pentru Reuters două surse din cadrul BERD.

"Creditul a fost înghețat. În cel mai bun caz, acesta va fi reevaluat, dar ar putea fi retras cu totul", a spus una dintre sursele menționate.

Potrivit unui purtător de cuvânt al Volkswagen, grupul a demarat deja construcția uzinei din localitatea poloneză Września, iar proiectul va fi finalizat. Proiectul are o valoare totală de 1,1 miliarde de euro.

Uzina de la Września va produce până la 100.000 de autoutilitare Crafter pe an și va avea aproximativ 3.000 de angajați. Producția ar putea începe în a doua jumătate a anului 2016.

Grupul german se confruntă cu cel mai mare scandal din istoria sa, după ce a admis că a instalat un soft ilegal pe mai mult de 11 milioane de vehicule la nivel mondial, dispozitivul permițând ascunderea nivelului real al noxelor emanate de mașini.

Scandalul, care a dus la deprecierea puternică a acțiunilor și obligațiunilor Volkswagen pe piețele internaționale, ar putea genera costuri de zeci de miliarde de euro pentru grupul controlat de Porsche Automobil Holding.

viewscnt
Afla mai multe despre
berd
volskwagen
vw
scandal
emisii
poluant
credit
uzina
polonia