Pas major pentru lansarea unei noi austostrăzi

Pas major pentru lansarea unei noi austostrăzi
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 feb 2024

Construcția Autostrăzii Pașcani- Suceava a făcut un nou pas important, prin avizarea Studiului de Fezabilitate de către Consiliul Tehnico-Economic al Ministerului Transporturilor, a anunțat ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Și Consiliul Tehnico-Economic al Ministerului Transporturilor a avizat astăzi Studiul de Fezabilitate, după ce documentul a fost avizat săptămâna trecută de CNAIR. Urmează avizarea acestui Studiu de Fezabilitate în Consiliul Interministerial și aprobarea indicatorilor tehnico-economici prin Hotărâre de Guvern. Parte a A7 (Autostrada Moldovei), sectorul Pașcani- Suceava (62 de km) are o valoare estimată de 7,79 miliarde de lei (fără TVA), sumă asigurată prin Programul Transport", a anunțat Grindeanu.

Refuzul unui stat membru de a elibera unuia dintre resortisanții săi, pe lângă pașaport, o carte de identitate cu valoare de document de călătorie pentru singurul motiv că are domiciliul în alt stat membru este contrar dreptului Uniunii CITEȘTE ȘI Refuzul unui stat membru de a elibera unuia dintre resortisanții săi, pe lângă pașaport, o carte de identitate cu valoare de document de călătorie pentru singurul motiv că are domiciliul în alt stat membru este contrar dreptului Uniunii

Potrivit sursei citate, Autostrada va fi împărțită în două loturi, care vor fi licitate independent, respectiv Lotul 1 (33 km): Nod rutier Roșcani cu descărcare în DJ 208C și Lotul 2 (28, 97 km): Nodul Rutier Aeroport și Drum de legatură între DN29 și Aeroport, scrie Agerpres.

Ministrul Transporturilor a transmis că trei județe vor fi tranzitate de această nouă autostradă: Iași (12,3 km), Botoșani (6,5 km) și Suceava (43,17 km). Pe traseu vor fi construite inclusiv 23 de viaducte, 37 de pasaje, 12 poduri, 8 parcări, 2 Centre de Întreținere și Coordonare și 5 noduri rutiere: Tătăruși - Heci (DJ208F), Dolhasca (DJ208I), Roșcani (DJ208C), Dumbrăveni (DJ208B), Aeroport Suceava (cu drum acces în DN29 și drum acces la Aeroport).

"Noua autostradă va asigura inclusiv legătura cu Punctul de Trecere a Frontierei româno-ucrainene de la Siret", a mai scris Grindeanu pe pagina de socializare.

viewscnt
Afla mai multe despre
studiu de fezabilitate
autostrada