Pasageri, blocați în plină perioadă de concediu de o grevă masivă la căile ferate din Germania

Pasageri, blocați în plină perioadă de concediu de o grevă masivă la căile ferate din Germania
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 aug 2021

O grevă uriașă a conductorilor de trenuri de la Deutsche Bahn, operatorul public feroviar german, a perturbat puternic, miercuri, întregul trafic în Germania și a blocat numeroși călători, în contextul în care concediile sunt în toi, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Acest conflict de muncă a început marți, în transportul de mărfuri și s-a extins la întreaga rețea națională, scrie News.ro.

VIDEO Adriana Nedelea, la Focus la Prima Oră, Prima TV: Scheme de fraudă pe WhatsApp CITEȘTE ȘI VIDEO Adriana Nedelea, la Focus la Prima Oră, Prima TV: Scheme de fraudă pe WhatsApp

Greva ar urma să dureze până vineri la ora locală 2.00.

La ea participă masiv conductori din cadrul Sindicatului GDL, care au adoptat prin vot, în proporție de 95%, un apel la mobilizare.

Nmai ”25% dintre trenurile pe distanță mare” circulau miercuri în Germania, a anunțat Deutsche Bahn.

”Această grevă este total inutilă”, își exprimă frustrarea Peter Gramlich, în vârstă de 78 de ani, care așteaptă împreună cu soția sa, în Gara Centrală din Berlin, să poată lua trenul către Bochum (vest).

La originea grevei se află eșecul unor negocieri salariale cu privire la viitoarea convenție colectivă, între conducere și sindicat, în vederea unor creșteri salariale.

Conductorii denunță totodată o scădere cu 50 de euro pe lună a pensiilor complementare.

O GREVĂ VĂZUTĂ RĂU

La Berlin, circulația metrourilor și a tramvaielor era, de asemenea, amplu perturbată de grevă.

”Voi ajunge cu întârziere la serviciu. Mâine va trebui să-mi iau bicicleta”, declară Lenard Warning, în vârstă de 19 ani, un editor video ucenic.

Mobilizarea este văzută cu ochi răi de către călători, în contextul în care concediile sunt în toi, după luni de restricții din cauza epidemiei covid-19.

”Cred că este un moment nepotrivit (...). Oamenii vor să călătorească”, își exprimă iritarea Matthias Hattendorf, în vârstă de 66 de ani, care așteaptă, în Gara din Berlin, un tren pentru a se întoarce acasă, la Hamburg.

Guvernul va lansa programul Anghel Saligny, pentru drumuri, canalizare și gaze, finanțat cu 50 miliarde lei CITEȘTE ȘI Guvernul va lansa programul Anghel Saligny, pentru drumuri, canalizare și gaze, finanțat cu 50 miliarde lei

Greva perturbă, de asemenea, trenurile de marfă, o activitate importantă a Deutsche Bahn, prin filiala sa DB Cargo.

Aceste probleme se adaugă unor probleme deja existente cu livrările, cauzate de criza sanitară, care afectează de mai multe săptămâni industria germană, pilonul modelului economic german.

Institutul economic IW estimează că această grevă ar putea cauza economiei germane pierderi de ”până la 100 de milioane de euro pe zi”.

viewscnt
Afla mai multe despre
germania
cale ferata