PepsiCo, al doilea jucător din industria alimentară, a rezervat 100 de camioane Tesla Semi, cea mai mare comandă de până acum

PepsiCo, al doilea jucător din industria alimentară, a rezervat 100 de camioane Tesla Semi, cea mai mare comandă de până acum
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 13 dec 2017

PepsiCo, al doilea mare jucător din industria alimentară, a rezervat 100 camioane Tesla Semi, cea mai mare comandă de până acum pentru camionul electric dezvoltat de Tesla, estimat să intre în producția de serie în 2019.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Producătorul Pepsi și Mountain Dew, printre altele, spune că cele 100 de camioane Tesla Semi vor ajuta compania să reducă costurile cu combustibilii și emisiile de noxe ale flotei proprii de autovehicule, scrie Reuters.

Tesla a prezentat primul său camion electric în a doua jumătate a lunii noiembrie, iar până în prezent au fost rezervate circa 270 de vehicule, inclusiv de către transportatorul J.B. Hunt Transport Services și retailerul american Walmart, cea mai mare companie din lume în funcție de venituri.

VIDEO Musk spune că își trimite mașina cu racheta în spațiu, “dacă nu explodează la decolare” CITEȘTE ȘI VIDEO Musk spune că își trimite mașina cu racheta în spațiu, “dacă nu explodează la decolare”

Tesla Semi promite o accelerație de la 0 la 100 km/h în 20 de secunde la încărcătură maximă (36 tone, greutatea maximă admisă pe drumurile din SUA) și va fi produs în două variante, cu o autonomie de 480 km, respectiv 800 km.

PepsiCo nu a specificat ce sumă a plătit pentru rezervarea celor 100 de camioane electrice și nici dacă intenționează să cumpere vehiculele sau să le preia în leasing. Tesla a cerut inițial un depozit de 5.000 dolari pe camion la precomandă, ulterior majorând avansul la circa 20.000 dolari pe camion.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla semi
pepsico
comanda
rezervari
tesla